Hi queen,

 

In mijn eerste blog vertelde ik je over een onbewuste reis die ik maakte toen ik 30 was. In deze blog wil ik je hier meer over vertellen, reis je met me mee?

 

Ik werd moeder voor de tweede keer, had She’s Royal op een laag pitje gezet en was vooral bezig met de kleine. Met 2 kids in huis veranderd je leven natuurlijk maar de grootste verandering was ikzelf.  Daar waar ik actief was en graag onder de mensen was, was de behoefte er ineens veel minder. Een bakkie doen met een vriendin? Hoefde niet perse van mij, ik was mijn energie kwijt ofzo. Zou het dan door de kleine komen dacht ik? Gek genoeg niet, ik wilde gewoon niet meer, ik wilde niet meer doen wat ik altijd deed, het pad wat ik jaren met plezier heb bewandeld was niet meer zo plezierig besefte ik. Ik heb uren nagedacht aan wat ik miste, ik was gelukkig met mijn leven en had echt geen enkele reden om niet blij te zijn. Natuurlijk zijn we allemaal weleens down, echter was ik vaker down dan niet. Alhamdolilah heb ik altijd dichtbij mezelf gestaan en kwam ik er al snel achter dat er iets niet klopte. Dit was niet de persoon die ik wilde zijn en ook niet wilde blijven dus werk aan de winkel. Geloof je me als ik zeg dat ik overuren heb gemaakt omdat ik maar niet wijzer werd van mijn eigen situatie? Ik sprak er met meerdere mensen over in mijn omgeving en kreeg vaak de tip om een bloedcontrole te doen, dus dat deed ik. Resultaat: mijn ijzer was enorm laag dus Hanane kon aan de ijzertabletjes, deze sloegen niet aan omdat ik te veel in de min stond, dus ijzer ampullen it was. Voelde ik me hierdoor beter? Nee! Lang leve het internet, ik ging opzoek naar antwoorden op mijn vragen en kwam regelmatig dezelfde antwoorden tegen, mijn voeding was een belangrijke factor las ik. Nou moet ik toegeven dat ik destijds ontbeet met een bakkie koffie en koekjes en totaal niet bezig was met mijn gezondheid. Had ik ergens zin in dan at ik het zonder erover na te denken. Ik weet nog heel goed dat ik begon met een groene smoothie, dat was mijn start van de dag. Na enkele dagen voelde ik me al iets beter gelukkig, toch bleef ik dat vervelende gevoel houden.

 

Ik zal nooit vergeten dat ik een lezing op youtube zag (die ik helaas niet meer kan vinden) waarin een man van kennis vertelde dat hij jaren onderzoek had gedaan naar succesvolle mensen die ondanks alle succes en rijkdom een eind aan hun leven hadden gemaakt. Hoe kon de mens ongelukkig zijn als je al je wereldse doelen behaald had?  Uit zijn onderzoek is gebleken dat deze groep mensen ondanks al het succes een groot gemis voelde heel diep in hun hart, wat ze ook deden ze kregen deze leegte niet opgevuld. Deze leegte deed enorm veel pijn, ondraaglijk veel pijn.

Deze man kwam uiteindelijk tot de conclusie dat wij mensen uit drie verschillende componenten bestaan, namelijk: lichaam, mind en ziel. Hij vertelde dat elk component zijn eigen speciale voeding had en dat elk component continu deze voeding nodig heeft om in balans te zijn oftewel gelukkig te zijn. Ik was zo enorm nieuwsgierig geworden over deze nieuwe informatie die exact op het juiste moment kwam. Zo vertelde hij welke voeding waar nodig was:

          het lichaam voeden we met gezond eten, bewegen en intimiteit;

       onze mind voeden we met kennis (in ontwikkeling blijven);

       de ziel voeden we door het gedenken van Allah swt.

 

Klik, klik BOEM...de kwartjes vielen keihard op hun plek, ik was uit balans! Ik vond dit zo indrukwekkend en tegelijkertijd was ik enorm blij met deze nieuwe waardevolle informatie. Ik zakte op 2 componenten, het voeden van mijn lichaam en ziel had ik verwaarloosd. Het voeden van mijn mind is nooit een probleem geweest omdat ik altijd nieuwsgierig ben aangelegd (alles omtrent mensen vind ik interessant).

Dit was voor mij een enorme wake up call, één die ik heel serieus zou gaan nemen. Vanaf dat moment heb ik een nieuwe afslag genomen en ben ik gaan investeren in mezelf, ik zorgde ervoor dat alle drie de componenten de juiste voeding kregen. Mijn leven veranderde totaal!

Een gezonde leefstijl inclusief bewegen, nieuwe kennis opdoen a.d.h.v boeken lezen (iets wat ik altijd graag deed), documentaires kijken en het gedenken van Allah swt werden nieuwe gewoontes die ik dagelijks implenteerde.

 

Ik merkte vrijwel meteen een enorme verbetering, dagelijks was ik bezig met het investeren in mezelf en elke week bloeide ik meer en meer. Ik genoot echt van deze transformatie, wat ik nog mooier vond was mijn omgeving die niet wist wat er exact gebeurde maar de groei duidelijk zag. Ik bleef doorgaan met het investeren in mezelf, de ene dag wat meer dan de ander en ik kan vele verbeterpunten noemen die destijds hebben plaatsgevonden, meer zelfwaarde, meer zelfrespect, meer zelfliefde, meer zelfvertrouwen en meer positieve energie. Alsof dat niet voldoende is heb ik het allerbelangrijkste nog niet opgenoemd, iets wat ik nog dagelijks enorm koester en het meest waardevol vind en dat is de band die ik met mijn lieve Schepper, Allah swt heb opgebouwd. Islam heeft van mij een beter mens gemaakt, een mooier mens, één die positief is en veel liefde te geven heeft. Van mens tot mens kan ik je met alle zekerheid zeggen dat dit gevoel het meest bijzondere gevoel ever is. Verliefd worden op Allah swt was nooit een doel geweest omdat ik uberhaupt niet wist dat dit mogelijk was, well here i am. Ik ben Allah swt dagelijks nog zo dankbaar hiervoor, ik besef me nog veel meer dan ooit dat wanneer we Allah swt hebben we echt alles hebben wat we nodig hebben. Ik adviseer je om dezelfde afslag te nemen, give it a try and thank me later. Ik wed alle She’s Royals erop dat je leven positief zal veranderen. Wij mensen hebben een hoger doel in dit leven nodig dan leven op automatische piloot. Denk verder dan je wereldse doelen want als we deze hebben behaald wat gaan we dan doen? Er is meer voor wie meer wilt, meer diepgang, meer liefde, meer wijsheid en meer kracht, het maakt je leven zoveel mooier en waardevoller. Ik kan het iedereen aanraden omdat ik iedereen dit gevoel gun, ik zou willen dat ik je een stukje kon laten "proeven" en hoop daarom dat ik je met dit artikel een beetje kan inspireren om vanaf vandaag te beginnen met dagelijks investeren in jezelf. De Ramadan is de ideale maand om te beginnen hieraan, gebruik deze maand als opstart and live your life queen!

 

She’s Royal and so are you!

 

Liefs Hanane 

Commentaren: 2
 • #2

  Meryem (vrijdag, 15 april 2022 08:45)

  Baraakallahoefiek voor deze mooie stuk dat je hebt geschreven, dit is de eerste tekst dat ik van je lees. Het is kort maar toch erg waardevol en zet je aan het denken. Ik kijk uit naar je volgende stuk tekst.

  Liefs,

  Je mede moslima

 • #1

  Fatima (zaterdag, 09 april 2022 18:42)

  Lieve Hanane,

  Ik moet denken aan de hadith waarin staat dat als Allah swt van iemand houdt, dat hij zorgt dat de mensen van diegene gaan houden. En oprecht; ik hou van jou omwille van Hem.
  Voor de manier waarop je in het leven staat, de manier waarop je iedereen gunt wat je zelf hebt en de wijsheid/inspiratie die je iedere keer met ons deelt.

  Moge Allah swt van jou houden en je altijd blijven zegenen met het goede.