Het leven blijft ons lessen leren en ik moet je zeggen dat deze les echt binnen is gekomen bij mij. Soms heb je van die lessen die je zo humble maken dat je weer even beseft dat Allah swt de Grootste is, subhanallah. Zo was dat ook voor mij tijdens de zomervakantie. Zoals vele mensen maakte ook wij  vakantieplannen en keek ik enorm uit naar onze zomervakantie. We werden spontaan verrast met een weekje weg naar een bestemming waar ik niet perse naar toe hoefde maar ik deed leuk mee want ik wilde niet “ondankbaar” zijn. Met de gedachte dat onze echte vakantie erna zou volgen in cha Allah.  Tijdens deze vakantie was ik vaak bezig met mijn volgende vakantie.  Fast forward: het was een heerlijk weekje waarin we niet alleen genoten hebben maar ook nieuwe vrienden hebben gemaakt die nota bene in dezelfde buurt wonen als waar wij wonen. In alles zit gairsubhanAllah!

Terug in Nederland werden we de dag na onze komst verrast met een minder leuke verrassing, waardoor onze echte vakantie onzeker werd. Na een weekje in onzekerheid te hebben geleefd en veel relativeren verder hebben we de knoop doorgehakt, we blijven dit jaar thuis. In deze week heb ik overuren gemaakt met mijn eigen gedachten en reflecteerde ik terug op mezelf. Toen realiseerde ik me dat Allah swt ons dat weekje weg cadeau gegeven heeft wetende dat er geen andere vakantie zou volgen!  Ik ga niet tegen je liegen, ik schaamde me echt voor mezelf, dat ene weekje weg nam ik voor lief omdat ik de focus had gelegd op de echte vakantie erna. Achteraf was ik dan ook enorm teleurgesteld in mezelf omdat ik zou willen dat ik de tijd kon terugdraaien. Had ik geweten dat dit de enige vakantie was dan was ik er anders mee omgegaan, dan had ik het meer gewaardeerd en meer gekoesterd en nog bewuster genoten van alles. De tijd terugdraaien zou voor vele van ons de ideale situatie zijn in sommige gevallen echter is dit enorm onrealistisch. Ik herinnerde mezelf eraan dat we onwijs veel plannen maken, vakanties, dagelijkse planningen enzovoort en dat we daar zo afhankelijk van zijn, terwijl het leven ons leert hoe onvoorstelbaar ze is. We kunnen enorm balen omdat dingen anders gaan dan gewenst, we maken een plan, denken er vele uren aan en zijn er zo op gefocust dat wanneer het anders loopt de teleurstelling groot is. Eigenlijk zouden we onszelf moeten leren om minder afhankelijk te zijn van onze eigen plannen. Maak je eigen plannen en werk er naartoe en deins niet terug als het iets langer duurt dan gedacht of dat je plannen iets anders lopen dan verwacht. Het gaat uiteindelijk om het uiteindelijke doel toch?

Ik kan je met heel mijn hart zeggen dat ik deze les echt nodig had, ik was zo gefocust op onze vakanties, het werd een belangrijk iets in mijn leven. Ik had mezelf aangeleerd dat ik niet zonder vakanties kan presteren, dat ik deze routine breker nodig had en niet een beetje ook.  Vakantie was voor mij een oplaadmoment, een reflectie moment, een moment om na te denken over mijn doelen in dit leven en terug te kijken naar het leven in het algemeen en hoe ik van daaruit verder wil. Al deze momenten hebben niet perse een andere bestemming nodig, dat heb ik mezelf wijs gemaakt. Opladen kan altijd en overal, reflecteren kan ook altijd en overal, nadenken over het leven kan ook altijd en overal, daarvoor hoefde ik niet in een vliegtuig te stappen! What can i say? Lesson learned. Allah swt heeft me even laten inzien wie de totale controle heeft, ik zeker weten niet, ik zou het ook niet willen, want het leven heeft me geleerd dat we krijgen wat we nodig hebben en niet wat we willen of naar verlangen. 

Oh queen wat was dit een mooi leermoment Alhamdolilah, ken je dat wanneer alles in je leven zo lekker gaat en je dankbaar bent voor alle zegeningen waardoor je soms vergeet kritisch naar jezelf te kijken en dan inene krijg je een SUPRISE die je even doet beseffen van “he waar komt dit ineens vandaan?” Beproevingen overkomen ons allemaal met 1 doel, ze komen ons iets leren. Hoe sneller wij de les zien hoe minder pijn we ervaren. 

Niks in dit leven is vanzelfsprekend lieve queen, dat is de les die mij afgelopen zomer geleerd is en ik ben eeuwig dankbaar hiervoor Alhamdolilah.  Geniet van het leven en hoe het je gegeven is, niks is vanzelfsprekend, dat ene doel wat je wenst te bereiken, zal je met de wil van Allah swt bereiken, het duurt enkel iets langer. Houd vol en blijf praten met Allah. Hij swt weet wat wij niet weten en Hij swt weet wat goed voor ons is en wat niet. Hierin geloven en hierop vertrouwen zal enorm veel druk bij je wegnemen. Want weet je, tot Allah swt behoren wij en tot Hem swt zullen we keren. We got this, ik wil je hieraan herinneren. Maak jezelf niet gek en laat je vooral niet gek maken, blijf jezelf herinneren aan de wijze woorden van de Alwijze zelf. Allah is met ons. We zijn niet altijd even dankbaar of bewust van onze zegeningen en dat is menselijk als we maar blijven werken aan onszelf. Zoals jij streef ook ik dagelijks naar een betere versie van mezelf en met alle lessen die we geleerd krijgen gaan we er komen in cha allah. 

 

Moge Allah swt onze ogen openen zodat we de lessen in onze beproevingen zien en ons vergeven voor onze tekortkomingen ameen.

 

Liefs,

Jullie vriendin Hanane

 

 

Swt: akorting van subhanaho wa taala 

Is een uitdrukking die moslims gebruiken en betekent, geprezen en verheven is Hij.

Subhanallah: God Zij geprezen

Inch Allah: Als Allah het wilt

Gair: iets goed/positiefs 

Alhamdolilah: Dank/Ere aan God

Ameen: Arabische versie van het woord amen en wordt gebruikt om een gebed af te sluiten.

Commentaren: 1
  • #1

    Safia (vrijdag, 30 september 2022 10:22)

    Alhamdoelilah 3la koelie 7al�❤️