She works out

 

Allen weten we hoe belangrijk en onmisbaar sporten is voor een gezonder leven. Toch heeft de meerderheid van de mensen er moeite mee om dit consistent te doen. Iets waar ik me graag over inlees omdat ik tot een van die mensen behoorde. Jarenlang heb ik fases gehad waarin ik sportte of actiever was dan normaal. Ik was altijd opzoek naar “the missing piece”, hoe krijg ik meer discipline of gewoon uberhaupt motivatie? Allerlei vragen die me jarenlang bezig hebben gehouden. Ik realiseerde me op een gegeven moment dat ik het niet alleen kon, zelfs sporten met een maatje kreeg me niet over de streep, ik had duidelijk hulp nodig dus nam ik contact op met een personal trainer die ooit model heeft gestaan voor She’s Royal: Hanane Coaching. En dit was echt de allerbeste keuze die ik gemaakt heb. 

Ik begon in september ‘23 bij Hanane, mijn allereerste les was er ook meteen 1 die ik nooit zal vergeten. Na maanden niks te hebben gedaan werd ik afgemat in de eerste les. De toon werd gezet en ondanks dat ik buiten adem was en niet kon lopen van de spierpijn, vond ik het echt heerlijk! Dit smaakte naar meer. In eerste instantie wilde ik enkel hulp in het begin zodat ik later op eigen houtje kon sporten echter waren de lessen zo waardevol dat ik door ben gegaan met personal training.

Niet alleen kom je er heel snel achter hoe sterk je in werkelijkheid bent, je leert jezelf ook echt beter kennen. Zelfontwikkeling is een belangrijk doel voor mij en personal training heeft hier echt een grote bijdrage aan geleverd. 

Het hebben van een trainer is de motivatie en discipline die we missen als we alleen sporten. Als onze mind ons zegt dat het genoeg is, dan zijn we geneigd te stoppen. Met begeleiding kan dit niet, je pusht en geeft niet op, het verbaast je dat je lichaam wel degelijk in staat is om door te gaan. Oncomfortabele situaties dwingen ons om door te zetten, opgeven kan niet want daar hangen consequenties aan. Je zet door, ondanks al het ongemak vecht je door, en exact tijdens die vele momentjes gebeurt het onbedenkelijke, je realiseert je dat je echt sterker bent dan je denkt en dat je het wél kan! Een waardevol inzicht is inzien dat we uit meerdere lagen bestaan. Personal training daagt je niet alleen fysiek uit maar ook mentaal, elke training dwingt je om na te denken over je leven en de keuzes die je dagelijks maakt. Tijdens de trainingen heb ik ingezien dat er een andere versie van mezelf verstopt zit in mij die wél bereid is om harder te werken, die wél gemotiveerd is en die niet zomaar opgeeft. Hanane is me niet alleen dierbaar, Hanane weet ook echt van aanpakken. Ze pakt door en weet exact wat je aankan. Ze is streng wanneer ze streng moet zijn en echt iemand die je uitdaagt omdat ze potentie ziet. 

Tijdens de zomervakantie heb ik altijd een moment waarbij ik nieuwe doelen opstel en reflecteer op eerder gemaakte doelen. Consistent sporten was daar een van en dat is me echt gelukt. Ondanks de break van 3 maanden sinds de Ramadan (biggest mistake ever) maar ik haal nu alle schade in en dat gaat Alhamdolilah echt goed! Sporten moet je niet om af te vallen, dat is namelijk een bonus die je erbij krijgt. Sporten moeten we zodat we sterker worden en de versie in onszelf leren kennen die we nog niet kennen. Dat gaat je namelijk de rest van je leven enorm veel helpen!

 

Ps. Dit is geen promotie, dit is oprecht advies van mij aan eenieder die zich herkent in mijn verhaal. Ik gun je een krachtige ontwikkeling toe want groeien doen we buiten onze comfortzone.  

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0