Marokkaans panbrood (zacht!)

Voor ongeveer 4 middelgrote broden heb je nodig:

 

 

500 gram tarwemeel volkoren

zakje gist

2 volle eetlepels Griekse yoghurt

lauwwarm water op gevoel

snufje zout (optie)

elektrische grillplaat

 

Alles in de mixer doen en dan langzaam kneden voor ongeveer 10-15 min. Lauwwarm water in kleine beetjes erbij doen totdat je een mooi deegbal hebt.

Dek het deeg af met een theedoek en laat het deeg nog even 10 minuten staan.

Bedek je tafel en of aanrecht met een fleece dekentje en daarop een schone doek of tafelloper, strooi er wat meel op en verdeel het deeg in 4 balletjes. Druk deze plat en dek de broden af met een doek en fleece dekentje en laat het brood ongeveer 20 minuten rijzen. Bak de broden op een elektrische grillplaat op stand 1,5-2 tot ze mooi afgebakken zijn.

 

Enjoy!

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Karina (donderdag, 07 november 2019 17:21)

    Griekse yoghurt gebruik ik ook, maakt je brood inderdaad heerlijk zacht!