Wie ben ik

Hi Queen en welkom! Wat leuk dat je mijn (nieuwe) website bezoekt! Op deze pagina wil ik mijzelf graag aan je voorstellen. Ik ben Hanane, 35 jaar en mama van 2 jongens (van 5 en 9 jaar). Geboren en getogen in het mooie Amsterdam en al bijna 10 jaar gelukkig getrouwd in Utrecht. Na enkele maanden actief snappen kwam ik er al gauw achter dat ik veel meer wilde delen dan enkel mijn merk She’s Royal. Lees gauw verder...

 

 

She’s Royal en hoe het begon..

 

Al vanaf jongs af aan ben ik gefascineerd door stoffen, met name de printjes en kleurencombinaties trekken mij enorm aan. Ik shopte regelmatig mooie stoffen als kind en zodra er een gelegenheid was dook ik in mijn stoffencollectie en liet er iets van maken door mijn moeder. Pas toen ik trouwde en mijn spullen aan het verzamelen was voor de verhuizing zag ik in hoeveel stof ik eigenlijk verzameld had! Ik schrok van de hoeveelheid maar werd ook enorm gelukkig door alle kleuren en printjes. Daarnaast shopte bijna alle hijabdragende dames hun sjaals en hoofddoeken destijds bij dezelfde winkeltjes met het gevolg dat we bijna allemaal op elkaar leken! Nee dit kon anders, ik begon mijn sjaals elders te kopen en hoe unieker de sjaal hoe prijziger ze werden. Totdat ik op een dag een ingeving kreeg en dacht er moeten toch echt meer dames rondlopen met dezelfde gedachte als ik? In combinatie met mijn stoffentik ontstond She’s Royal! Een sjalenmerk waarbij de kwaliteit van de stoffen hoog is, de printjes uniek zijn en nergens anders verkrijgbaar dus exclusiviteit gegarandeerd! Mijn queens (klanten) en ik dragen onze She’s Royals met trots, omdat het een ware kroon is die je een bijzonder gevoel geeft, namelijk exclusiviteit, trots en zelfverzekerdheid en deze combinatie maakt ons uniek!

 

 

She’s healthy en hoe het allemaal begon..

 

Ik heb ongelofelijk veel moeten lezen, zien, uitproberen, kopen om te komen waar ik nu ben. Mijn “healthy journey” begon in 2015/2016; ik was enorm vermoeid, sliep slecht, had onverklaarbare pijn in mijn benen (vergelijkbaar met continu spierpijn), kon niks ondernemen en was futloos, kortom een zombie! Ik was onlangs bevallen en dacht wellicht komt het daardoor maar niks was minder waar. Na enkele keren langs de dokter te zijn geweest en wat bloedonderzoeken verder bleek ik een vreselijk tekort te hebben aan ijzer, dezelfde dag nog ijzerampullen en tabletjes gehaald bij de apotheek. Na enkele weken merkte ik geen enkel verschil en heb ik de overige tabletjes een enkeltje prullenbak gegeven uit frustratie! Ik ging opzoek naar antwoorden en al gauw stuitte ik op het onderwerp voeding. Ik begon me steeds meer te verdiepen in voeding en de voordelen ervan en besefte dat ik weinig voordelen ervoer van mijn voedingskeuzes. Tijd voor verandering en zo begon ik aan mijn dagelijkse groene smoothie als ontbijt. Spinazie, avocado, een banaan en of rood fruit, ceylon kaneel, eiwitpoeder, pindakaas en of kokosolie, amandelmelk en water. Dit was mijn allereerste stap richting een gezondere ik en Allah swt is mijn getuige dat ik mij na enkele dagen veel energieker voelde en meer kon ondernemen dan voorheen. Dingen die ik weken niet heb kunnen doen pakte ik langzamerhand weer op (stapels was! en het huishouden).  Het gevoel dat ik ervoer door mijn gezonde smoothie za ik nooit vergeten, je kan het vergelijken met een hele donkere kamer en in ene schijnt er een lichtstraal door de kamer heen. Hoe meer ik gezondere voedingskeuzes maakte, hoe lichter de kamer werd. Toen was ik om en wist ik dat ik nooit meer terug wilde naar die donkere vermoeide periode. Ik las dagelijks boeken en artikelen over voeding omdat ik enkel het beste voor mezelf wilde en mijn energielevel hoog wilde houden. Het frustrerende aan de theorie was dat er heel veel tegenstrijdigheden waren, en ik dus niet wijzer werd van alle opgedane kennis. Ik merkte dat ik onzeker werd in mijn doen en toen kreeg ik een ingeving die op het perfecte moment is gekomen want ik moest dit ervaren zoals ik het ervaren had. “Out of the blue” stelde ik mezelf de vraag “wat leert de Islam ons over voeding en hoe zag de voedingsstijl er eigenlijk uit van de profeet Mohamed vzmh?” Dit was dé vraag die mij de nodige rust en zekerheid  gaf toen ik onrustig en onzeker was. Het boek “Het authentieke van de geneeskunde van de profeet” van Ibn Qayyim” is een echte aanrader.

 

 Deze “journey” deel ik dagelijks met mijn snapvriendinnen mét plezier (nog steeds) omdat het me enorm verbaast hoe groot de groep is die dezelfde klachten ervoer als ik, en ik wil meegeven dat dit het begin is van iets heel moois. Want in alles wat ons overkomt zit een mooie wijsheid/les in. Een wijsheid die we in eerste instantie wellicht niet zien, maar er zeker wel is en waarvan je zal en gaat profiteren, gegarandeerd! Als mijn lichaam niet schreeuwde om aandacht destijds had ik de kennis en ervaring die ik nu heb opgedaan nooit eigen gemaakt.

 

Ik verbaas me nog steeds over de snelheid waarin we grijpen naar medicatie ipv te kijken naar de brandstof die wie ons lichaam geven. Hoe kan men ontbijten met een energydrank en verwachten dat je lichaam alles doet wat je verwacht? Een auto die rijd op benzine ga je toch ook niet tanken met diesel? We doen steeds meer en meer op automatische piloot zonder erbij na te denken totdat je lichaam denkt en nou is het klaar, kappen nu! Spijt komt altijd achteraf, laat het niet zover komen. Men beseft niet dat ze langzaam hun eigen gezondheid aan het afbreken zijn. We schrikken allemaal van het aantal zieken maar nemen geen maatregelen, omdat we totaal niet beseffen waar we mee bezig zijn. Nergens zeg of adviseer ik (en hey wie ben ik he, ik deel enkel mijn ervaring om je hopelijk veel narigheid te voorkomen) dat je 100% gezond en verantwoord moet eten. Balanceren is het antwoord, 5-6 dagen gezond eten en in het weekend minder streng is voor mij de ideale manier wat ik jaren volhoud zonder het gevoel te hebben dat ik mezelf iets afneem.

We moeten niet altijd kijken naar betere situaties, soms moeten we kijken naar mindere situaties zodat we beseffen hoe gezegend we zijn. Want elk ziek persoon heeft 1 wens en dat is gezond zijn. Je gezondheid en je lichaam zijn niet vanzelfsprekend, hoeveel dingen kan je vandaag hebben en ben je morgen kwijt? Neem je lichaam serieus als deze met je communiceert. Pijn, klachten, opgeblazen gevoel, vermoeidheid zijn allemaal manieren waarop je lichaam hoopt dat je deze een keer  serieus neemt. Doe dit dan ook aub.

 

Bovendien hebben we ons lichaam van Allah swt in bruikleen gekregen dus er goed voor zorgen is een must!

De conclusie die ik met 100% zekerheid kan stellen is dat een gezonde leefstijl een combinatie is van verschillende dingen; je voeding, beweging en een positieve mind. Sinds ik hier bewuster van ben geworden komt mijn doel steeds dichterbij. Ik heb geen eindstreven, wel weet ik dat een healthy life a happy life is en dat contract is getekend forever!

 

Liefs,

Hanane  

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 4
 • #1

  Me (donderdag, 07 november 2019 14:31)

  Een mooi mens zoals jij kan alleen maar mooie producten en diensten leveren ♥️ Alles wat je doet doe je met je hart en dat is ook in jouw verhaal terug te lezen � Only love!

 • #2

  Karina (donderdag, 07 november 2019 17:18)

  Ik heb zoveel aan jouw snaps, je bent een inspiratie op meerdere gebieden. Ik geniet van je humor en wijsheid en ik vind het fijn dat je nu ook blogt. Bedankt voor alles wat je met ons deelt!!!

 • #3

  Hanane (donderdag, 23 januari 2020 09:14)

  Hi Lieve karina en Me,

  Dank jullie wel voor jullie liefde mooie dames <3.
  Ik waardeer het feit dat jullie ook de tijd nemen om een reactie achter te laten.
  Veel liefs xxx

 • #4

  Oem Saffiyah (donderdag, 23 januari 2020 10:50)

  Lieve Hanane,

  Je bent een aanwinst op mijn Snapchat eerlijk waar! Tegenwoordig zie je dat de meeste vrouwen alleen maar kleding/spullen en hun luxe leventje laten zien op Snapchat. Jij bent 1 van de weinige die over belangrijke dingen snapt weer ik altijd weer van leer. Je bent een prachtmens eerlijk waar. Moge Allaah je voor ons behouden en jou het hoogste plekje in Djennatoel Firdaous schenken, Ameen ❤️