Wat zou jij doen?

Salaamoe3alaikoem Hanane, In shaa allah zal je mijn verhaal lezen en misschien advies geven of anders op je snap dat andere zusters me advies kan geven? Ik volg je een tijdje en vind je een maa shaa allah oprechte zuster. Ik weet niet waarom ik jou mail. Het stemmetje in mij zei dat ik je moest mailen subhanallah . Net voor de ramadan begon mijn angstaanval en vooral voor de dood. Ik weet niet hoe het komt. Maar dit beïnvloed mijn leven zwaar. Ik kan gewoon niet meer normaal functioneren Het...
Lieve dames, Ik vind dit wel een lastige. Ik kom de laatste tijd veel van dit soort verhalen/vragen tegen en dit nadat ik zelf contact heb verbroken met mijn moeder. Ik zit ermee omdat ik mijn moeder eigenlijk hoog hoor te houden. Om een lang verhaal kort te maken, dit gaat vanaf mijn kindertijd al zo. Voor mij was het trauma na trauma waar ik zelfs e.e.a. (Lichamelijk en geestelijk) aan over heb gehouden omdat mijn moeder haar verantwoordelijkheid als moeder niet nam/kon nemen. Zo heb ik...
Hey hey salam alaikom Hanane, Ik irriteer mij aan bepaalde personen door bepaalde slechte eigenschappen van hun, ik ben dan heel makkelijk in afstandelijk doen en contacten verbreken, al is het familie (hier heb ik dan uiteraard geen sterke band mee). Het lukt mij niet om gewoon normaal te doen tegen die persoon omdat ik niet weet hoe ik het contact dan gewoon “zakelijk” kan houden. Als iemand mij bijvoorbeeld pijn heeft gedaan kan ik moeilijk normaal doen tegen een persoon en deze persoon...
Salam alaikom lieve Hanane. Mijn probleem is dat ik té sociaal ben. Ik heb verschillende vrienden, maar ook heb ik nog contact met oud collega’s. Ik merk wel dat het vanuit mijn kant altijd komt. Dus ik stuur een bericht om te vragen hoe het gaat? Ik weet dus altijd hoe het met anderen gaat, maar niemand weet hoe het met mij gaat?! Subhanallah, ik probeer dan afstand te nemen en dan na maanden komt er een bericht van diegene. Ik ben echt een mensen mens. Ik houd van gezelligheid, kletsen,...
Je hebt jaren een vriendin gehad waar je lief en leed mee hebt gedeeld. Jullie spraken elkaar bijna dagelijks en dit voor heel veel jaren. Van de een op de andere dag is jullie vriendschap niet meer hetzelfde omdat jullie een meningsverschil hadden. Dit escaleert zo erg dat jullie alle opgekropte irritaties uiten en op een hele nare manier uit elkaar gaan. Wie had dat gedacht dat een jarenlange vriendschap zo zou eindigen? Maar nu komt het: 2 jaar na jullie ruzie krijg je te horen van een...
Een vriendin van een dierbare vriendin van jou, organiseert een surprise party voor jou dierbare vriendin. De avond voor het feest krijg je een whatsappje binnen van de organisator met de mededeling “sorry ben je vergeten eerder uit te nodigen maar morgen organiseer ik een surpriseparty voor onze gezamenlijke vriendin. Dit is de locatie en tijd dat we bijeenkomen. Laat je weten of je erbij kan zijn?”. Wat doe jij als je dit whatsappje ontvangt? En onderbouw waarom.