Recepten

Groene smoothie Benodigdheden: 100 gram spinazie 1/3 schep vanilla ice cream whey poeder ½ theelepel ceylon kaneel scheut amandelmelk scheut water 1 /2 avocado 1 banaan 1 eetlepel chiazaad 1 eetlepel lijnzaad 1 eetlepel 100% pindakaas (optie) Banaan kan je ook vervangen voor rood fruit en of ander fruit Brede rietjes (action) Alles in de mixer doen en mixen maar. Als ik je een tip mag geven, start eerst met je zacht fruit dan de spinazie, dan de vloeibare ingrediënten en eindig met de poeder...
Kikkererwten salade Benodigdheden: Kikkererwten (vers) of uit blik Rode kool Komkommer Tomaten Jonge bladsla met rucola (of sla naar keuze) Blikje tonijn Geroosterde pijnboompitten Dressing: 1 eetlepel mayonaise knoflookpoeder keltisch zeezout Zwarte peper Snufje kerriepoeder Citroensap (enkele druppels) Verdunnen met water (dressing moet vloeibaar zijn) Voor ik deze heerlijke salade deel is het je vast opgevallen dat ik ingrediënten niet afweeg in de keuken, nooit niet eigenlijk. Ik vind het...
Verse gember/ munt/ oranjebloesem thee Benodigdheden: Stukje biologische gember (2 centimeter ongeveer) Muntblaadjes van 2 takjes Enkele druppels oranjebloesem glas van 250 ml Pluk de muntblaadjes los, was en droog deze. Was en snijd de gember in enkele stukken, met of zonder schil is aan jou. Voeg enkele druppels (max 4-5) aan je glas toe en heet water. Laat de thee enkele minuten goed intrekken en daarna is het genieten! Liefs, Hanane❤ (Marokkaanse onderzetter is afkomstig uit Marokko, hier...
Malse kipsate Benodigdheden: Kipfilet gemberpoeder kurkuma zwarte peper knoflookpoeder 1 eetlepel mayonaise fijnegehakte peterselie 1 klein uitje 2 eetlepels water (olie optioneel) (1 eetlepel kipkruiden optioneel houd dan wel rekening met zout!) Kipfilet in blokken snijden en alles goed door elkaar halen en even laten intrekken. Ik bak mijn kipsate altijd op een grillplaat. Als de kipsate aan 1 kant gebakken is, draai je deze om, leg nu een bakpapier vel op de kip zodat de kip mals blijft....
Bloemkoolpizza Benodigdheden: 400 gram bloemkoolrijst 1 ei 1 cup geraspte (mozarelle) kaas ½ theelepel italiaanse kruiden ½ theelpel keltisch zeezout ½ theelepel knoflookpoeder Tomatensaus: ½ pakje tomaten frito saus ½ theelepel italiaanse kruiden snufje keltischzeezout 1 eetlepel olijfolie Groenten naar keuze: Rode ui Courgette Champignons jalapenos Doe de bloemkoolrijst eerst voor 2 keer 3 minuten in de magnetron op 900watt. Je bloemkoolrijst is nu zachter, laat deze eerst enkele minuten...
Volkoren havermoutpap Benodigdheden; Volkoren havermoutpap (1,5 cup ongeveer) ½ theelepel ceylon kaneel Handjevol ongezouten geroosterde noten Amandelmelk (ongeveer 250 ml) (lijnzaad en chiazaad optioneel) Kook de havermout met een flinke scheut amandelmelk in een steelpannetje op middelmatig vuur. Doe er een ½ theelepel ceylon kaneel bij tot de havermout gaar is (dit duurt enkele minuten dus blijf erbij staan), intussen hak je de noten fijn . Enjoy een heerlijk en warme start van je dag!...
Benodigheden 1 persoon Spruitjes Geroosterde ongezouten hazelnoten (handjevol) Geroosterde pijnboompitjes (1 eetlepel) Grana padano kaas geraspt/blokjes Dressing van olijfolie/citroensap/keltisch zeezout en zwarte peper Gemengde salade Was en snijd de spruitjes in reepjes (kont van de spruitjes kan je weglaten); Hak de hazelnoten maar niet te fijn; Rooster de pijnboompitjes en rasp of snijd de kaas in kleine blokjes; Gebruik ongeveer 2 eetlepels olijfolie op 1 eetlepel citroensap met een snufje...
Voor ongeveer 4 middelgrote broden heb je nodig: 500 gram tarwemeel volkoren zakje gist 2 volle eetlepels Griekse yoghurt lauwwarm water op gevoel snufje zout (optie) elektrische grillplaat Alles in de mixer doen en dan langzaam kneden voor ongeveer 10-15 min. Lauwwarm water in kleine beetjes erbij doen totdat je een mooi deegbal hebt. Dek het deeg af met een theedoek en laat het deeg nog even 10 minuten staan. Bedek je tafel en of aanrecht met een fleece dekentje en daarop een schone doek of...
Sappige hamburgers (4 stuks) 500 gram rundergehakt Keltisch zeezout Barbecue grill kruiden of kruiden naar wens Burgersaus: Ketchup, mayonaise & grove mosterd mixen Toppings: Cheddarkaas, fijne ijsbergsla, gekaramaliseerde ui (zonder suiker!) en tomaten (groente naar wens) Rundergehakt verdelen in 4 balletjes en dan lichtjes aandrukken niet te hard (geen idee waarom maar het werkt wel!), druk je vinger in het midden van de burger (net als een donut maar dan geen gat enkel drukken). Doe nu...