Cinnamon rolls

Benodigdheden voor 18 kaneel rollen:

 

3 grote blikken Croissant deeg  (niet alle deegsoorten bevatten alcohol)

ovenschaal

 

Voor de vulling:

6 tbs (eetlepels) Ongezouten roomboter

1/4 cup lichtbruine bastard suiker

2 tbs (eetlepels) ceylon kaneel

 

Voor de topping:

150 gram roomkaas/zuivelspread (ik raad echt de smeerbare variant aan geen monchou)

50 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur

2 eetlepels slagroom en of melk

1 a 2 eetlepels vanille aroma

1 cup poedersuiker (afhankelijk van hoe zoet je de topping wilt maken kan je meer poedersuiker toevoegen, ik gebruik ongeveer 1 cup en 2 eetlepels).

 

 

Ontspan en geniet vooral, je gaat dit zo leuk en lekker vinden dat je vaker aan de cinnamon rolls zult gaan. Erna gewoon extra rondje hardlopen ;)

Oh ja verwarm je oven voor op 175 graden.

 

Stap 1:

Smelt je roomboter voor je vulling in een steelpannetje.

Mix de suiker samen met de kaneel en leg deze aan de kant.

Ik werk per blik deeg dus houd er rekening mee dat je de suiker en boter in 3 delen zult gebruiken.

Smeer alvast je ovenschaal in met een stukje roomboter en zet deze aan de kant.

 

- Rol het deeg uit en druk de "gesneden" stukken tegen elkaar aan, vervolgens rol je het deeg met een deegroller ietsjes uit. Dit hoeft niet perfect en of recht. Smeer je deeg in met de gesmolten boter en strooi er vervolgens 1/3 van je suiker/kaneel mengsel overheen. Rol je deeg in de breedte op en snijd deze in 6 gelijke stukken. Leg je stukken in de ovenschaal en herhaal deze stappen 3 keer.

Als ik ongevraagd een tip mag geven, de uiteinden van je deeg zou ik op hun kop in de schaal zetten, zo krijg je mooie gelijke rollen ;)

 

Als je rollen in de ovenschaal liggen smeer deze dan nog even in met gesmolten roomboter en laat de oven zijn werk doen. Baktijd tussen de 20 en 25 minuten. Bij 20 minuten zou ik een kijkje nemen, je deeg aan de onderkant moet ook gebakken zijn. Zijn je rolls prachtig? Laat deze dan afkoelen op een rooster.

 

Stap 2:

Nu gaan we de frosting maken, je roomboter moet op kamertemperatuur zijn wil je dat deze frosting lukt.

Ik mix eerst de boter voor 1 minuut ongeveer, dan doen ik er de roomkaas, poedersuiker en vanille aroma bij. Erna doe ik er 2 eetlepels slagroom bij, even mixen en proeven op smaak. Je tong is leidend, een heerlijk romige en zoete topping is wat het moet zijn, mix je topping nog even goed door en erna spatel ik dit nog even door met een spatel, waarom ik dit doe? Geen idee, denk dat de topping wat luchtiger wordt. 

Ik smeer mijn roomkaas topping royaal op de cinnamon rolls en laat deze eventjes staan.

 

Lieve vriendin, je gezelschap wordt zoveel malen leuker met deze cinnamon rolls!

 

Enjoy, bsaha o raha, eet smakelijk.

 

Liefs,

Hanane

 

ps. je kan variëren en caramel en pecannootjes, chocolade, pompoenkruiden etc.

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0