Kaassaus a la Hanane!

Voor ik mijn kaassaus met je deel, wil ik je erbij vertellen dat ik geen regels heb in mijn keuken. Ik ben een amateur kok die letterlijk veel doet zonder reden en of het ongewone doe, omdat het gewoon heerlijk is! Are you ready? We wegen en meten nauwelijks, tenzij we bakken ;)

 

Ingrediënten:

 

Blokje roomboter

Bloem

Melk

Geraspte kaas

Kip kruiden

knoflookpoeder

snufje zwarte peper

 

Stap 1,2,3,:

 

Laat de roomboter smelten in de pan, zodra deze gesmolten is doe je er wat bloem bij. Mix deze 2 samen totdat je bijna geen "vet" meer ziet. Nu doe je er een scheut melk bij, mix weer even goed door met je garde totdat je een mooi en egaal mengsel hebt. Is je papje te papperig, doe er dan wat extra melk bij. Nu doe je er de geraspte kaas bij, ik gebruik ongeveer een 1/2 zakje. Weer even roeren op laag vuur, proef je saus en het smaakt naar niks toch?

Daarom doe ik er een beetje kip kruiden, knoflookpoeder en een snufje zwarte peper bij.

Weer even goed roeren en zorg ervoor dat je saus vloeibaar is, is je saus te vloeibaar kan je deze met extra kaas verdikken, is je saus te papperig doe er dan wat extra melk bij.

 

De saus is heerlijk op je nachos, of frietjes met garnalen/kip/gehakt, cherrytomaatjes, rode ui, jalapenos en als final topping koriander en of peterselie.

 

Enjoy, bsaha oraha en geniet van je eten!

 

Liefs Hanane

 

ps. Indien je de loaded fries maakt, gebruik dan niet zoals ik een servetje maar bakpapier, dit schept namelijk veel makkelijk op en zo voorkom je dat je een stukje servet opeet :p.

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0