BBQ kippetjes

Ingrediënten:

 

Kippenvleugels

Stukje gember

2 teentjes knoflook

Heet water

 

Kruiden voor de kip:

kipkruiden

zwarte peper

knoflookpoeder

1 eetlepel mayonaise

Gehakte knoflook

 

Sausje voor de kippetjes:

Scheut chilisaus

Scheutje sate marinade 

Scheutje ketjap manis

Barbecue saus 

Zwarte peper

Gehakte knoflook

Water (enkele eetlepels puur om de saus iets te verdunnen).

 

Stap 1:

Kook de vleugels 15 minuten in heet water met de knoflook en gember.

Ondertussen warm je de oven op, op 220 graden.

 

Stap 2:

Haal de kippetjes uit de pan en voeg alle kruiden, mayonaise en knoflookpuree toe en mix dit goed. Prik met een sateprikker gaatjes in de vleugels zodat de kruiden extra goed kunnen intrekken. Bak de kippetjes ongeveer 10-15 minuten en laat ze erna ongeveer 5 minuten nog even op de grillstand grillen.

 

Stap 3:

Haal de gegrilde kippetjes uit de oven en mix intussen alle sauzen samen. Warm je saus op in een wokpan en voeg er enkele eetepels water bij. Zodra je saus lekker warm is en naar smaak is, doe je er de kippetjes bij.  Roerbak de kippetjes erg goed zodat ze allemaal ondergedompeld zijn in de saus. Ik laat de kippetjes nog enkele minuten op een laag vuurtje in de sauspan, zodat ze lekkerder en lekkerder worden. 

 

C'est fini, bsaha oraha en eet smakelijk!

 

Liefs Hanane 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Aziza (zondag, 06 december 2020 15:34)

    Superfijn dat je de recepten hierop hebt geplaatst. De bbq chicken staan hier vanavond op het menu.

  • #2

    Hanane (She's Royal) (dinsdag, 08 december 2020 10:01)

    Bsaha oraha Aziza! Hoop dat jullie genoten hebben.

    Liefs Hanane