Bami

Ingrediënten:

 

Spaghetti

Kippendij filet

Lichtbruine basterdsuiker

1 middelgroot ui

Soya saus

Ketjap manis

Gehakte knoflook

Ajinomoto

Aromat kruiden

Zwarte peper

Selderij

 

Bak de spaghetti zoals je dit gewend bent.

 

Snijd de kippendij filet in stukjes en bak deze samen met de gesneden ui in de pan. 

Zodra de kip gaar is doe je er een dessertlepel en of 2 theelepels lichtbruine basterd suiker bij, zwarte peper, ajinomoto, Aromat kruiden, gehakte knoflook en een scheut soya saus. Roeren en proef op smaak. Is je saus te zoutig? Geen stress, we sluiten af met zoete ketjap manis en alles zal in balans zijn ;)

 

Spoel je spaghetti door met koud water en doe deze in je wokpan met saus. Schep de spaghetti continu op zodat de saus langs alle slierten heengaat. Je "bami" is nog niet mooi bruin toch? Doe nu een scheut ketjap manis bij je bami en proef op smaak, de kans dat je extra zwarte peper, knoflook en aromat kruiden zal toevoegen is groot. Misschien zelfs nog een beetje soya saus.

 

Ik laat mijn bami altijd op een laag vuurtje met de deksel erop nog enkele minuten staan. Je bami is pas echt klaar als je er gesneden selderij bij hebt gedaan. Hou een eetlepel over voor de finishing touch.

 

Je spange bami is ready! 

 

Eet smakelijk, bsaha en enjoy.

 

Liefs Hanane

 

ps. Gebruik je Ajinomoto met mate want helemaal verantwoord is het niet. Zodra ik een vervanger heb gevonden zal ik dit met je delen.

Reactie schrijven

Commentaren: 0