Home made sambal

Benodigdheden voor een potje van ongeveer 220 gram:

 

10 rode pepers

1/2 bol knoflook 

1 rode ui

1/3 bosje koriander

zout

zwarte peper

Enkele eetlepels water

olijfolie

 

1. Was en blend je rode pepers in een keukenmachine

2. Verhit vervolgens de olie in de pan

3. Pers je knoflook en bak deze enkele minuten aan

4. doe nu je rode pepers erbij en bak deze kort mee

5. doe de fijn gesneden ui en fijngehakte koriander er nu ook bij 

6. voeg wat zout en zwarte peper aan je saus toe

7. proef je sambal op smaak (proef enkel de olie ;)

 

Laat je sausje afkoelen en doe deze in een glazen pot, voeg nu 2/3 eetlepels water aan je saus toe en roer dit nog even goed door.

In de koelkast bewaren en maak je niet druk om de houdbaarheid want binnen een week is je potje leeg!

 

Bsaha oraha en eet smakelijk!

Liefs Hanane

 

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0