Huisgemaakt volkoren brood

Benodigdheden:

400-500 gram tarwemeel

zakje gist

snufje zout

lauw warm water

olijfolie

 

 

Vulling:

Gesneden zongedroogde tomaten

Gesneden zwarte olijven

Italiaanse kruiden (optie)

parmezaanse kaas (optie)

Pittenmix (optie)

 

Topping:

Dessertlepel tarwemeel

 

Tarwemeel, gist, snufje zout, olijfolie en lauw warm water (op gevoel, sorry :) kneden totdat je een mooie deegbal hebt, die niet plakkerig is. Dek deze af met een theedoek en laat het deeg voor 40 min rijzen.

 

Na 40 min mix je je gesneden groenten met je deeg in de machine voor nog 3 minuten, plaats je deeg op een bakplaat met bakpapier en laat je deeg voor nog 10 minuten rijzen met een theedoek eroverheen. 

 

Verwarm je oven op 200 graden, strooi een dessertlepel over je brood en bak je brood voor 25 minuten.

 

Eet smakelijk/ Bsaha oraha!

 

Liefs Hanane

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0