Uiteindelijk zijn het allemaal excuses..

Salaam alaikoum,
Een tijdje geleden zag ik je post op snap over het lange twijfelen van het dragen van de hijaab. Ik zal je mijn verhaal vertellen. 
Ik heb altijd gezegd; als ik ga trouwen ga ik de hijaab dragen. Toen trouwde ik.. Oei, naja als ik gezegend word met een kind zal ik de hijaab dragen. Mijn dochtertje is nu 16 maanden oud en nog geen hijaab. Eerlijk het knaagt al voordat ik mijn dochtertje kreeg om een hijaab te dragen. Wat hield mij tegen? Wat zullen de niet moslims zeggen? Wat gaan ze op mijn werk zeggen? Ik moet eerst afvallen, want anders valt het op met de kleding dat het te strak zit en dat kan niet als je een hijaab draagt. Ik moet eerst mijn kledingstijl veranderen en ga zo maar door. Uiteindelijk zijn het allemaal excuses en wint de shaytaan van mij. Toen bedacht ik mij, in sha Allah als de heilige maand ramadan begint zal ik de hijaab dragen. Vandaag werd ik wakker en dacht nee ik wil de hijaab dragen, vandaag. Een stemmetje zegt tegen mij ach nog maar een paar dagen en dan breekt de heilige maand ramadan aan dan kan het ook. Maar wie zegt dat ik de heilige maand ramadan haal? Misschien word ik morgen wel niet meer wakker. Toch ben ik naar mijn ouders gegaan zonder de hijaab en nu zit ik hier en ik voelde mij buiten zo naakt soubhanAllah! Ik heb nu besloten als ik naar huis ga om mijn haren te bedekken met de sjaal die ik mee heb. SoubhanAllah het gevoel wat ik nu heb is niet te beschrijven, ik heb in mijn onderbewustzijn besloten om de hijaab te dragen en ik voel me ineens zoveel meer vrij! SoubhanAllah! Ik wilde jou toch mijn verhaal vertellen! 
Moge Allah je belonen voor al het goede wat jij doet! Moge Allah jou en jouw naasten een gezegende maand ramadan geven en alle moslims de kracht te geven om alles uit deze heilige maand te halen🤲🏻🤲🏻
Veel liefs,
Hanae

Reactie schrijven

Commentaren: 0