
Bloemkool/gehakt schotel 2 personen
(laag in khd)
Benodigdheden:
Kalfsgehakt
1 ui
koriander
keltisch zeezout
zwarte peper
geraspte mozzarella kaas
geraspte kaas
1,5 eetlepel zure room
1,5 eetlepel roomkaas
zongedroogde tomaatjes
groene chilipepers
Bloemkool
Slagroom of kookroom
Geraspte kaas
Keltisch zeezout
Paprikapoeder
Zwarte peper
Topping:
Zongedroogde tomaatjes
Chilipepers groen en rood
Koriander
Geraspte mozzarella kaas
Stap 1:
Bak eerst het gehakt aan met wat zout en peper en doe er dan de ui en koriander bij.
Stap 2:
Snijd de bloemkool in kleinere roosjes en kook of stoom de bloemkool totdat deze gaar is.
Verwarm je oven alvast op 175 graden.
Mix je gehaktmix met de zure room, de roomkaas, de zongedroogde tomaatjes, chilipeper en de kaas samen en doe deze in je ovenschaal.
Stamp je bloemkool en doe er ongeveer 1/2/ eetlepels room bij, snufje (snuf geen snufje) zout en peper en de geraspte kaas en roer dit goed door. Proef op smaak, je tong is leidend en niet de afmetingen die ik je doorgeef want ik doe alles op gevoel, sorry!
Als de mix ready is doe je dit op het gehakt en strijk dit mooi glad.
Als finishing touch strooi je er de toppings et voila je schotel is er klaar voor om een kleurtje te krijgen. Doe je oven voor ongeveer 15-20 minuten in de oven.
Bsaha oraha/ eet smakelijk!
Liefs Hanane
Reactie schrijven