Bloemkool/gehakt schotel 2 personen

Bloemkool/gehakt schotel 2 personen 

(laag in khd)

 

Benodigdheden:

 

Kalfsgehakt

1 ui

koriander

keltisch zeezout

zwarte peper

geraspte mozzarella kaas

geraspte kaas

1,5 eetlepel zure room

1,5 eetlepel roomkaas

zongedroogde tomaatjes

groene chilipepers

 

Bloemkool

Slagroom of kookroom

Geraspte kaas

Keltisch zeezout

Paprikapoeder

Zwarte peper

 

Topping:

Zongedroogde tomaatjes

Chilipepers groen en rood

Koriander

Geraspte mozzarella kaas

 

Stap 1:

Bak  eerst het gehakt aan met wat zout en peper en doe er dan de ui en koriander bij.

 

Stap 2:

Snijd de bloemkool in kleinere roosjes en kook of stoom de bloemkool totdat deze gaar is.

Verwarm je oven alvast op 175 graden.

 

Mix je gehaktmix met de zure room, de roomkaas, de zongedroogde tomaatjes, chilipeper en de kaas samen en doe deze in je ovenschaal.

 

Stamp je bloemkool en doe er ongeveer 1/2/ eetlepels room bij, snufje (snuf geen snufje) zout en peper en de geraspte kaas en roer dit goed door. Proef op smaak, je tong is leidend en niet de afmetingen die ik je doorgeef want ik doe alles op gevoel, sorry!

Als de mix ready is doe je dit op het gehakt en strijk dit mooi glad.

Als finishing touch strooi je er de toppings et  voila je schotel is er klaar voor om een kleurtje te krijgen. Doe je oven voor ongeveer 15-20 minuten in de oven.

Bsaha oraha/ eet smakelijk!

 

 Liefs Hanane

Reactie schrijven

Commentaren: 0