Gevulde courgette uit de oven

Gevulde courgettes uit de oven met kalkoenshoarma

 

Benodigdheden:

1 courgette

kalkoenshoarma (200 gram ongeveer)

Rode ui (ik hou van ui dus gebruik altijd extra!)

knoflook

Koriander

Creme fraiche (2 eetlepels)

Geraspte kaas voor ovengerechten

gegrilde paprika

mozarella balletjes

keltisch zeezout

zwarte peper

paprikapoeder

komijnpoeder

scheutje ketjap manis

 

Allereerst was en snijd je de courgette doormidden, hol deze uit met een lepel en kook ze voor enkele minuten kort voor in een pan met heet water. (Je kan de courgettes ook kort bakken in de oven).

Verwarm je oven voor op 175 garden.

Nu ga je de shoarma bakken met de rode ui in een wokpan met verse koriander, de kruiden en een scheutje ketjap manis voor enkele minuten. Als de shoarma gebakken is doe je deze in een kom samen met 2 eetlepels creme fraiche, de gesneden mozarella balletjes en de gegrilde paprika ook gesneden. Mix dit goed samen en proef op smaak.

Nu vul je de courgettes met je vlees/groenten en wees niet zuinig met je kaas als final topping. Ik gebruik altijd gedroogde peterselie voor de sier, oogt altijd mooier!

Doe nu je ovenschaal met gevulde courgettes in de oven op 175 graden voor ongeveer 15-20 minuten (na 10 minuten even checken).

 

Serveer je gevulde courgette met een frisse salade en een toef creme fraiche.

 

Bsaha oraha/eet smakelijk!

 

Liefs Hanane

Reactie schrijven

Commentaren: 0