18 jaar en gezegend met wijsheid

Even een belangrijke update:
Onderstaand verhaal heb ik ontvangen op 12 april, ik heb deze nog niet gedeeld omdat ik er de tijd voor wilde nemen om hierop te reageren en tegelijkertijd omdat ik niet wist of ik dit verhaal mocht delen ja of nee. Op 29 april (gisteren) ontving ik via snapchat een chatberichtje waarin stond dat deze mooie queen van 18 jaar Allahoema barik fieha ameen de stap om de hijab te dragen heeft gemaakt! Ik wil jullie dan allemaal verzoeken om haar te overspoelen met jullie liefde, dan kan je je portie sadaka vandaag ook afvinken ;)
A salam ou alaikum lieve Hanane,
Ik heb je toegevoegd nadat Mouna te spreken was over de prachtige hoofddoeken die je verkoopt. Tot op heden heb ik van iedere snap van jou geleerd en genoten, alhamdoulillah bedankt hiervoor! Ik zal mij even voorstellen. Ik ben Ouissam, 18 jaar en ik ben hard aan het bikkelen om mijn vwo diploma in sha Allah binnen te halen. Ik woon samen met mijn alleenstaande moeder, mijn mama en papa in-1, mijn echte QUEEN! en met mijn zusje. We hebben het niet heel breed, maar alhamdoulillah we komen er wel, want we hebben elkaar! Allahie smahlna min lwalidin! 
Naast school werk ik ook keihard om mama te helpen met de kosten. Ik merk in ons gezin een beperking namelijk het niet hebben van een auto waardoor je afhankelijk bent van kennissen en openbaar vervoer. Dus ook hiervoor ben ik aan het sparen om mama en mijn zusje lekker te laten genieten van de vele mooie plekken in Nederland die normaal moeilijk te zijn bereiken zonder auto. Khair in sha Allah!
Ik merk zelf dat ik voornamelijk mijn focus zet op school en probeer bij te springen bij de tekortkomingen die wij als gezin ervaren. Hierdoor vergeet ik mijzelf soms en erger nog mijn deen. Ik vraag zoveel van Allah swt, maar wat geef ik hem hiervoor terug?  Ik durf het nauwelijks uit te spreken maar  kwam zelfs mijn dagelijkse gebeden niet na.. Fa inna ma'al usri yusra, na vele tegenslagen te hebben moeten verwerken voel ik steeds dat het weer goed komt. Ik begon weer met bidden en dankte Allah swt voor ALLES! Dit heeft mij zo goed gedaan, ik had een houvast die mijn imaan versterkte. 
Deze enge tijd heeft mij erg doen nadenken. In de afgelopen tijd ben ik begonnen met bidden, gestopt met het epileren van mijn wenkbrauwen en verdiep ik mij steeds meer in ons prachtige geloof. Maar het voelt alsnog alsof ik wat mis.. Voel de drang om mij te bedekken, de hijaab te dragen. Ondanks de goede band met mijn moeder, durf ik dit niet bij haar aan te kaarten. Alhamdoulillah ben ik gezegend met een prachtige vriendin die mij altijd heeft bijgestaan met betrekking tot persoonlijke ontwikkeling. Met haar heb ik vele gesprekken gehad over het dragen van een hijaab
Ik keek tegen allerlei dingen op: Wat zal men over mij denken? Hoe moet ik mij kleden? Kom ik aan de baan waar ik al zo lang voor studeer? Ga zo maar door... Toen ik dit vertelde aan mijn vriendin reageerde zij met dat de shitaan spookt door mijn hoofd.. Alles is mektab, die baan is voor mij voorgeschreven met of zonder hijaab. Ze maakte mij duidelijk dat ik niet gelijk lange jurken hoef te dragen maar dat ik het stapje voor stapje moet doen. En over wat men van mijn zal denken, dat boeit niet! 
Moge Allah swt haar rijkelijk belonen voor de steun en de moed die ze mij insprak. Laatst droomde mijn moeder dat ik daar stond met een witte hoofddoek en een diploma in mijn hand. Dat was voor mij, de JA! Ik weet het zeker ik ga de hijaab dragen, de ramadan zal mij bijstaan in sha Allah! En op eid-ul fitr gaat het gebeuren met de wil van Allah swt. Wil mama verassen met een diploma en een dochter die de keuze heeft gemaakt de hijaab te dragen. 
Zag laatst een winactie op jouw site, ik heb je toen via snapchat gepromoot en benaderd hierover. Geen idee of je het hebt gelezen aangezien je berichtenbox overloopt met berichten. Ik doe mee voor mama en voor mijzelf, zij heeft nieuwe hoofddoeken nodig waardoor zij zich echt als een QUEEN gaat voelen en voor mijzelf aangezien ik de knoop heb doorgehakt de hijaab te dragen. Khair in sha Allah! Gun het elke dame natuurlijk!
Lieve Hanane ik ben weer eens veel te lang aan het woord geweest en heb inmiddels bijna een heel essay geschreven. Bedankt voor het lezen, jouw tijd en moeite. Het voelt fijn om mijn hart gelucht te hebben. Naast mijn vriendin ben jij de tweede aan wie ik mijn verhaal verteld heb. Een wild vreemde,  maar het voelt goed, subhanallah! Sorry voor het storen nogmaals! Moge Allah swt jou rijkelijk belonen.

Reactie schrijven

Commentaren: 7
 • #1

  S (donderdag, 30 april 2020 15:33)

  In 1 woord: M'ashAllah!!� Moge Allah s.w.t jullie moeilijke tijden vergemakkelijken, kracht en sbar geven en jou doen slagen In Sha Allah!♥️

 • #2

  Fatima Astitou (donderdag, 30 april 2020 18:45)

  Lieve ts, moge Allah het voor jullie vergemakkelijken en jullie nog meer liefde voor elkaar schenken. Want dat is wat telt in het leven. Je mag zeker trots zijn op jezelf. Ik weet zeker dat je moeder het nu ook is maar nog meer als je idd voor haar staat met diploma en hidjaab. Wees niet bang dat je geen baan zult vinden, jouw baan is al voor je uitgekozen en wacht straks op je. Op het moment dat je je hidjaab gaat dragen kun je heel de wereld aan lieverd!! ��

 • #3

  Ouarda (donderdag, 30 april 2020 21:26)

  Heel mooi beschreven en wat een mooie stap die je hebt genomen. Moge Allah swt je pad naar het goede vergemakkelijken en je bijstaan in alle zaken. Zo jong en zo wijs ma sha' Allah. Moge Allah swt je beschermen.

 • #4

  Najat (vrijdag, 01 mei 2020 01:07)

  Ik ben ongelooflijk trots op jou!!!

 • #5

  Jesi (vrijdag, 01 mei 2020 01:21)

  Super trots op jouw maa shaa Allah Allah Hoema Barik❤️❤️❤️

 • #6

  Hanane (vrijdag, 01 mei 2020 04:52)

  Hey lieve dame,

  Wat een volwassen gedachtegang voor iemand van 18, Mash’ Allah. Supergoed van je meid, ik wens je alle liefde en geluk toe en wat je hartje begeert Inshallah!

  Liefs!

 • #7

  Hasna (vrijdag, 01 mei 2020 14:01)

  Ma cha Allah wat ben je een strijdster en verantwoordelijk, Allahumma baarik! Moge Allah het van je accepteren en je standvastigheid schenken in jouw hidjab. En moge allah over je Waken! Trots op jou zusje ❤