Een nieuw begin..

Salaam Aleekoem, 
Ik ben vanaf jongs af aan heel vrij opgevoed. Alhamdulillah wel de normen en waarden gekregen waardoor ik mijn eigen grenzen kon trekken. Als iemand aan mij de vraag zou stellen “Ben je bang voor de dood”, zou ik die tijd er heel nuchter over kunnen praten. Op mijn 19de jarige leeftijd heb ik de Islam leren kennen en zo heb ik kennis opgedaan. De tawheed, de basis kennis geleerd wie Allah is, wat wij hier op deze wereld komen doen etc.. Heb maanden boeken gelezen en verdiepte me heel erg in de Islam. 
Heb een abaya gekocht en de hijaab, op mijn kast gezet voor het moment dat ik in de spiegel zou kijken en de juiste keuze zou maken. De dag was toen snel aangebroken en toen droeg ik voor het eerst mijn hijaab. Ik voelde me vrij, voelde mij gelukkig, voelde mij goed, wat een heerlijk gevoel was het. Iedereen sprak met respect, het was mijn lichaam die bedekt was en voelde mij net een diamantje. 
Helaas heb ik door privé redenen mijn hijaab afgedaan en vanaf het moment dat er veel dingen waren gebeurd, heb ik alles met wat de islam mee te maken soort van laten vallen. Het was soort van angst waardoor ik hem heb afgedaan. Ik voelde me ongelukkig, wat ik ook deed, mijn liefde voor Allah was echt groot, maar het gebed liet ik achterwege zonder dat ik het door had en mijn bedekking. Jarenlang heb ik geprobeerd tegen te vechten door mezelf gerust te stellen dat ik morgen zal beginnen, maar wanneer de dag brak was ik het weer vergeten tot op het moment van vandaag. 
Vandaag, deze ochtend heb ik mijn eerste ochtend gebed verricht, voor het eerst na jaren geleden. En ik heb hele mooie doelen opgeschreven. Vandaag is het mijn gebeden waar ik standvastig zal zijn en in sha Allah mijn bedekking. Het liefst bedek ik mezelf morgen, maar omdat ik het niet kan dragen vanwege mijn opleiding die ik in sha Allah voor de zomer zal behalen, heb ik ervoor gekozen om het erna te doen. Voor die tijd, wil ik in sha Allah mijn gebeden onderhouden, veel kennis opdoen en op het moment dat ik mijn hijaab wil dragen, wil ik de hijaab van “She's Royal” dragen om mezelf als een koningin te zien. Dit is voor mij een nieuw begin, ik heb al mijn oude boeken gesloten en dit keer zal ik beginnen met een schone lei. 
Niemand heeft ons de dag van morgen beloofd, daarom wil ik niet meer zeggen dat ik het morgen zal doen, maar ben ik vandaag begonnen meteen met bidden, zonder bij na te denken met een zuivere intentie. Moge Allah onze mooie beeldschone vrouwen standvastig maken door middel van onze gebeden, onze bedekking en geduld.. 
Liefs, 
Een zuster. 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
 • #1

  Soraya (maandag, 27 april 2020 15:26)

  Salaam alikoem,
  Mooi om te lezen hoe goed jij je erbij voelde en bijzonder toen je de hijab ging dragen en toch weer meer met pijn in hart heb afgedaan Ghair In shaa Allah
  Ik lees vaker dat soort berichten door mijn werk door mijn stage of opleiding kan ik geen hijab dragen ik zie dat meer als een excuus bedoel dat niet negatief maar meer van wat vind jij belangrijk in dit leven??wil jij streven voor het paradijs of wil jij streven voor dit wereldse leven misschien moet je die vraag heel goed aan jezelf stellen want ik heb ook heel veel mooie verhalen gelezen van moslima’s die wel die stap hebben durven kunnen zetten ongeacht hun werk stage of opleiding ik hoop voor jouw dat je toch wat meer erbij wilt stilstaan hoe graag jij de hoofddoek weer zou willen dragen je hebt al een mooi en bijzonder gevoel erbij ervaren waarom wil je dat wegdoen puur voor je opleiding?je zou het weer kunnen proberen of kunnen aangeven dat je graag een hijab zou willen dragen tenzij je opleiding advocaat volgt dan word het moeilijk maar in alles is een weg zolang jij maar met volle overtuiging wilt uit liefde voor Allah swt die jouw zoveel geeft
  Ghair In shaa Allah moge Allah swt je leiden en standvastig maken hierin ameen���
  (Ik bedoel het alleen goed vat dit niet verkeerd op✌�)liefs Soraya