Ik was zangeres

Salam oualikom lieve zuster, 

Bij deze mijn verhaal van mijn Hijaab.

Ik ben (astaghfiruAllah) zangeres geweest, en vond het toen heerlijk om zangeres te zijn. Ook toen vriendinnen mij vertelden dat het Islamitisch niet toegestaan is ben ik ermee doorgegaan. Uiteindelijk was ik met mijn ex-man getrouwd en kregen wij een tijd later ons eerste dochtertje. Toen dacht ik al meer na over de Islam en hoe ik dit op de beste manier aan mijn dochter mee kan geven. Toen kwam er 2 jaar later de tweede dochter waarop ik meer aan het praktiseren was.In deze tijd was ik mijn Hijab al aan t dragen. Mijn tweede dochter was in de Ramadan geboren Allahoumma Baarik! 

Daarna was ik in verwachting van mijn tweelingzoontjes wat dus betekend dat wij ineens 4 kinderen zouden krijgen elhamdullilah😍

Sinds dat mijn tweelingzoontjes waren geboren ben ik gaan scheiden van mijn ex-man. In deze tijd was ik ineens niet meer op zoek naar de Islam.

Mijn hijab had ik af gedaan door meerdere redenen AstaghfiruAllah (maar er is nooit een goede reden om dit af te doen!)  
Maar nu zijn mijn tweelingzoontjes 4 jaar ondertussen en begon ik ineens meer te onderzoeken naar het doel in dit leven. 
Waarom gebeuren er bepaalde dingen in je leven? Allah test ons in alles.. 

Kijk naar het corona virus? Is dit een eyeopener? Is dit een waarschuwing? Of is dit juist om ons terug te laten keren naar Allah subhana wa ta3ala. 

Ik was een tijd geleden teveel bezig met wereldse zaken zoals zingen, waardoor ik mijzelf steeds meer zwakker voelde worden. Fysiek en mentaal.
Ik sprak ook steeds vaker bekeerlingen en was zo onder de indruk en aangedaan van hun struggles als bekeerling en vechten voor hun geloof waar ze zo overtuigd over zijn terwijl ik (als ik het zo mag noemen geboren Moslima) helemaal niets praktiseer. 
Shame on me! Dat vind ik tenminste.

Toen begon ik steeds meer te kaderen, kaderen in de zin van social media accounts van mensen die toevoeging bieden Islamitisch gezien. Afstrepen van die mensen. Met alle respect voor iedereen maar ik kijk puur naar mijzelf hoe ik mijzelf kan beteren en mijn kinderen het juiste voorbeeld kan geven. Ik heb 4 kinderen waar ik verantwoordelijk voor ben. 

Uiteindelijk op een dag had ik mijn kinderen netjes aangekleed om naar buiten te gaan en liep ik naar boven om mijn eigen kleding te pakken. 
Waarna ik ineens mijn hijab aantrok zonder erbij na te denken..SubhanAllah. Ik voelde mij weer compleet.

Het leven is al gecompliceerd genoeg maar laten we niet vergeten waarom wij op deze aarde zijn, niet om de wereldse dingen maar om Allah te dienen.

Elhamdullilah. 🤲mvg, Chahrazad

 

Een mooie toevoeging van Chahrazad in onze mailcontact die ik jullie absoluut niet wil ontnemen:

Maar dit alles brengt geen geluk, geen rust, geen voldoening. Je wordt een soort marionet en wordt geleefd. Het lijkt allemaal mooi in the spotlights maar dat is het echt niet.

De gezondheid van je familie en jezelf is het allerbelangrijkste en zet Allah swt bovenaan, dan is die weg nooit de verkeerde.

Reactie schrijven

Commentaren: 8
 • #1

  Asmae (maandag, 20 april 2020 14:55)

  Mashallah. Allah swt leidt wie Hij wil en Hij koos ervoor om jou weer naar het rechte pad te leiden. ❤️

 • #2

  Jesi’s Bakery (maandag, 20 april 2020 15:48)

  Maa Shaa Allah moge Allah je standvastig maken en je rijkelijk belonen voor de opvoeding van je 4 prachtige kindjes#sterkemama

 • #3

  Fatima Astitou (maandag, 20 april 2020 18:29)

  Ma sha Allah! Zo trots op jou!

 • #4

  Salima (maandag, 20 april 2020 18:33)

  MachaAllah 3lik. Ik ben trots op je.

 • #5

  Soraya (maandag, 20 april 2020 20:52)

  Subhanallah zonder erbij na te moeten denken je hijab weer aangedaan een mooier teken kan je niet krijgen �

 • #6

  Malika El (maandag, 20 april 2020 21:33)

  Wauuww Macha Allah SoubhannAllah

 • #7

  Zuster in de islam (dinsdag, 21 april 2020 09:16)

  Mashaalah. Welkom terug zuster.. moge Allah je imaan versterken en je kinderen van de saleeheen maken. Met een sterke moeder als jou inshaalah worden ze heel vroom.

 • #8

  Najat (dinsdag, 21 april 2020 09:39)

  Mooi verhaal van een queen! Dit is het bewijs dat er geen enkel excuus is om de hoofddoek niet te moeten dragen. In welke situatie je ook verkeert... er is altijd een wil, als Alaah swt het wil ��