Voor Allah swt

Salaam wa3alaykoum Hanane,

Dit is mijn verhaal over hoe ik elhamdoulilah de stap naar het dragen van een hijab heb genomen...
Er waren periodes in mijn leven dat ik heel veel aan de hijab dacht en het graag wilde dragen, maar toen ik de volgende ochtend weer opstond zette ik mijn haren gewoon weer in de krul of ging het stijlen.. hierdoor dacht ik er weer een tijd niet aan de hijab. Zo gingen er jaren voorbij en ik durfde de stap maar niet te nemen. 
Sinds ik getrouwd ben heb ik het er weleens over gehad met mijn man. Hij vertelde me dan waarom het verplicht is en dat hij mij het liefst ook met een hijab de deur uit ziet gaan. Maar hij liet de keus aan mij over en dwong me absoluut niet tot het dragen hiervan. 
Zo ging het weer jaren verder. Tot op een dag ik het er weer over had met mijn man. Hij motiveerde me toen wat meer dan normaal om het te gaan dragen en gaf aan dat ik er nu al jaren mee struggle en morgen mij niet beloofd is etc. Ik was altijd al bang voor de reacties om me heen en mijn garderobe was niet “hijabproof”. Toch ben ik na dit gesprek op deze dag een sjaal gaan op/om doen om te kijken hoe het staat en ik dacht : “Als je het nu niet gaat dragen, wanneer dan wel? Weer een aantal jaren wachten? Wat als ik morgen niet eens haal en zal overlijden zonder de hijab te hebben gedragen?” Ik ben toen de deur uitgelopen met een hoofddoek op. Ik heb me er heel vreemd bij gevoeld en miste mijn haren ontzettend, maar ik vergeet niet waarvoor en voor wie ik het doe. Voor Allah. En dit leven is niet voor eeuwig, maar het hiernamaals wel. Dit geeft mij houvast. 

Reactie schrijven

Commentaren: 5
 • #1

  Fatima (zondag, 12 april 2020 18:22)

  ❤❤

 • #2

  Soraya (zondag, 12 april 2020 21:15)

  Dat is toch het mooiste dat je het voor Allah swt doet,,het dragen van een hijab brengt jouw dichter bij Allah swt,draag em met trots dat gevoel kan niemand je afnemen�❤️

 • #3

  Ilhem (maandag, 13 april 2020 10:18)

  Masha Allah❤️

 • #4

  Enesa (maandag, 13 april 2020 12:15)

  ❤❤❤❤❤

 • #5

  Asmae (maandag, 20 april 2020 21:28)

  Prachtig en wat fijn die steun van je man allahouma barek❤️