De engel Jibreel

Ik schrijf dit bericht met mixed feelings, omdat ik me schaam voor het feit dat ik zo ongelofelijk weinig weet over mijn eigen geloof (besef is pijnlijk) en tegelijkertijd raakt dit verhaal mij in mijn ziel. Zo

ongelofelijk mooi, waardevol en tegelijkertijd zo emotioneel. Er worden zoveel mooie dingen gedeeld dat ik de video een paar keer heb moeten zien omdat ik al deze dingen niet wil vergeten.

Ik zou zeggen enjoy, laat het binnenkomen en besef hoe mooi dit is. Alhamdolilah! 

Blessed to be a muslim.

 

Laat je me weten welk stukje jou geraakt heeft?

 

Veel kijkplezier liefs Hanane

Reactie schrijven

Commentaren: 8
 • #1

  Mirjam (zaterdag, 11 april 2020 15:51)

  Mashallah en subhannallah, wat een mooi filmpje.
  Ik wist niet dat de engelen niet konden lezen. Dus als jij koran reciteert, dan zitten ze om je heen te luisteren. Subhannallah

 • #2

  Ikram (zaterdag, 11 april 2020 21:32)

  Baraka Allaho fiek, voor het delen van dit mooie verhaal - wat ik zeker nog 10 keer ga beluisteren om het allemaal goed in te prenten en te laten inzinken er zit zoveel wijsheid in!

  Ik heb een heleboel meegekregen over onze Deen Alhamdoulillah, dat waren telkens stukjes en niet één geheel als dit filmpje - het heeft mijn kennis geüpgraded en mij meer inzicht gegeven mijn grote dank daarvoor! Rabbi zidni 3limaa niet algemene kennis maar ook kennis over onze eigen religie waar we veel uit kunnen halen!

 • #3

  Enesa (maandag, 13 april 2020 12:19)

  Prachtige lezing ma shaa Allah, terwijl ik gister aan het lopen was, zat ik naar deze lezing te luisteren, alles vond ik mooi, maar het stukje dat de profeet vzmh dat die naar de siwaak van abu bakr keek, dat raakte mij echt diep en daar zat ik dan buiten met tranen in mijn ogen❤❤❤❤

 • #4

  Karima (dinsdag, 14 april 2020 01:55)

  Maachallah......dat van de engelen wist ik ook niet. Prachtig dit@

  Chokran voor het delen. Ik ben 43 jaar en moeder van 3 kids en leer nog iedere dag bij over ons geloof. Zazaak alla hou ghairen Hansne

 • #5

  Dina (zaterdag, 18 april 2020 15:01)

  Ma sha Allah wat ontroerend... zo trots op moslim te zijn.... het hele verhaal heeft me diep diep geraakt... ma sha Allah bedankt voor het delen

 • #6

  Asmae (maandag, 20 april 2020 15:55)

  Wauw soubhanallah, dit filmpje heeft mij echt geraakt en een paar tranen laten vallen. Wat is de Islam toch een prachtig geloof. Dat van zamzam water door de engel Jibreel vind ik echt prachtig en hierdoor kijk ik ook anders naar zamzam water, het is nog specialer en betekenisvoller geworden voor mij. Ook bij het stukje dat IEDEREEN dood gaat en Allah swt de mensen aanroept om te verschijnen, de onderdrukkers, de leiders, degenen die onschuldige mensen pijn doen etc etc. Het ultieme bewijs dat NIEMAND boven Allah swt staat en niemand aan zijn straf ontkomt. De

 • #7

  Nashiema (zondag, 14 juni 2020 21:04)

  Filmpje ook in Nederland beschikbaar?

 • #8

  Hanane (She’s Royal) (maandag, 15 juni 2020 09:54)

  Hi Nashiema,
  De vertaling is in het Nederlands beschikbaar. Staat ook op mijn blog.