Jong en leergierig

Assalamou Alikoem Hanane, 

Deze mail is naar aanleiding van je post op Snapchat van het lang twijfelen over dragen van de hijaab. Allereerst wil ik zeggen dat ik je deze mail niet perse stuur voor een she’s royal hoofddoek, maar meer omdat ik mijn verhaal wil doen en hoop andere ermee te inspireren. Ik zou me wel vereerd voelen hoor als ik er een zou krijgen! 

Nou, daar gaatie dan.. Ik kom uit een gezin van 7 kinderen, ik ben de jongste. Ik heb 3 broers en 3 zussen elhamdullilah. Ik ben tot nu toe de enige van de meiden die de hoofddoek draagt. Mijn moeder Allah yerhamha droeg wel altijd de hoofddoek. Zij is overleden toen ik 11 jaar was, ik ben nu inmiddels 30 jaar. Ik heb dus van wat ik me kan herinneren vrij weinig meegekregen over ons geloof. Toen ik oud genoeg was en zelf ook vriendinnen had die de hijaab droegen, ben ik zelf kennis gaan opdoen. Kennis over ons geloof, het dragen van de hijaab, wat toegestaan is en wat niet. Ik begon surat uit de Koran te memoriseren want ook is mij nooit echt geleerd. Alle kennis die ik nu heb komt doordat ik zelf op onderzoek ben gegaan. 

Op een dag in de maand ramadan zat ik gezamenlijk aan tafel met mijn vriendinnen, zij droegen allen al de hijaab en mij werd toen de vraag gesteld waarom ik hem eindelijk niet droeg. In die tijd had ik al enige kennis opgedaan en verrichte ik ook het gebed. Ik wist geen antwoord te geven omdat ik die simpelweg niet had. Ik dacht er wel altijd aan en was me er ook bewust van dat het niet geheel onbelangrijk was in ons geloof. Maar toch hield iets mij tegen. Ik ben toen op een dag met een vriendin naar Hajar paleis gegaan en heb toen een aantal hoofddoeken gekocht. Ik ben daarna niet meteen de hijaab gaan dragen. Ik heb het even losgelaten en ging steeds meer verder met kennis opdoen. Het besluit om de hijaab te gaan dragen kwam spontaan nadat ik klaar was met het verrichten van een gebed. Op het moment dat ik mijn abaya uit deed en mijn hoofddoek af deed, ging ik pas beseffen dat Allah subhana w ta3ala mij het liefst zo zag. Het voelde opeens heel vreemd om mijn hoofddoek af te doen na het gebed subhanallah. Ik heb toen niet meer nagedacht en ben toen vanaf dat moment de hijaab gaan dragen. Ik had eerder al verteld dat mijn zussen dus niet de hijaab dragen. Dit kwam als een grote verassing voor hun, dan hun kleine zusje wel opeens de hijaab ging dragen. 
Omdat ze niet echt het proces mee hadden gekregen, waren ze nogal verbaast. Ik heb overigens wel gewoon goed contact met ze. Het was op het begin heel ongemakkelijk, omdat mijn broers en zussen er moesten wennen. Ik voelde me soms zelfs buitengesloten omdat ik het idee had dat ze het allemaal niet begrepen. En vaak begreep ik hun ook niet. We delen hetzelfde geloof, hoe kan het dan zo zijn dat wanneer jullie jongste zusje besluit om de hijaab te gaan dragen, dat jullie het apart vinden. Nu is alles elhamdullilah goed en begrijp ik dat ondanks we hetzelfde geloof delen, ze gewoon onbekend waren met het idee dat ik ooit een hoofddoek zou gaan dragen. 

Tot slot wil ik tegen alle meiden zeggen die twijfelen; niet teveel over nadenken, gewoon doen. Uiteindelijk doe je het zodat Allah subhana w ta3ala tevreden is met je en het is een bescherming voor de vrouw, een herkenning voor de niet moslims. Maak je geen zorgen over je baan, Allah zal je rizq vermeerderen. En als er een deur voor je sluit omdat je voor de hijaab hebt gekozen, zal een andere deur voor je opengaan! ❤️

Reactie schrijven

Commentaren: 3
 • #1

  Youssra (woensdag, 08 april 2020 17:00)

  Allahouma bareek :D heel leuk om je verhaal te lezen!

 • #2

  Fatima (woensdag, 08 april 2020 21:57)

  MassaAllah ❤�

 • #3

  Ikram (woensdag, 08 april 2020 22:05)

  Wat mooi echt zoo prachtig maasallah om te zien dat Allah leidt wie hij wilt vanuit het hart �