Mijn umrah reis

Salaam alaikom, 

Ik hoop dat alles goed met je gaat in sha Allah. Hierbij mijn hijaab story.. 

 

Ongeveer twee jaar geleden begon ik steeds over de hijaab na te denken. Een stem in mij zei elke keer doe het maar dan weerhield de shaytaan mij weer. Tot afgelopen oktober, toen ik de kans kreeg om Umrah te verrichten Alhamdoulilah. Voordat ik op Umrah ging zat ik al na te denken wat ik anders zou doen als ik terug zou komen naar Nederland. Weer zei een stem in mij de hijab dragen, maar elke keer dacht ik nee ik wil eerst carrière maken . Wat achteraf een slecht excuus was gezien je met de hijab gewoon een carrière kan maken maar dat terzijde..  

Toen ik op Umrah ging werd ik echt wakker geschud als het ware. De dodengebeden die na elke Salat werden verricht lieten mij echt nadenken over mijn doel op deze dunya. Ook de busreis van Mekka naar Madinah van 5/6 uurtjes heeft mij aan het denken gezet. Beseffend dat de profeet s.a.w. dit met een rijdier heeft gedaan en door de woestijn moest lopen heeft me echt diep geraakt🥺.. Wat hij (s.a.w.) allemaal over had om de boodschap te verkondigen.. 

Ik kreeg elke dag een boost om alleen maar goede daden te verrichten. Het leek alsof ik in een droom was SubhanAllah. 
Tijdens mijn Umrah droeg ik natuurlijk elke dag de hijaab en het voelde echt zo goed. Ook vanwege het feit dat als je om je heen kijkt iedereen ziet met 1 zelfde doel, namelijk Allah swt aanbidden. 

Eenmaal thuis aangekomen had ik twee dagen vrij voordat ik weer naar school moest gaan. In die twee dagen heb ik goed nagedacht over de hijaab. Met mensen in mijn omgeving gepraat.
De nacht voordat ik weer naar school moest heb ik twee rakaats gebeden en Allah swt om leiding gevraagd. En de volgende ochtend droeg ik de hijaab met trots. Het voelde zooooo goed vanwege het feit dat ik het deed omwille van Allah swt. Ook voelde ik me echt “beschermd” SubhanAllah.. 
Het eerste wat ik dacht was waarom heb ik dit niet eerder gedaan? Maar zo zie je maar weer alles gaat volgens Zijn plan❤️. 

Dit was mijn hijaab story, ik hoop dat ik hiermee anderen inspireer in sha Allah ❤️ 

Reactie schrijven

Commentaren: 6
 • #1

  Fatima Astitou (zondag, 05 april 2020 15:00)

  Ma sha Allah mooi verhaal

 • #2

  Fatiha (zondag, 05 april 2020 15:18)

  SoubhanAllah heel mooi

 • #3

  Enesa (zondag, 05 april 2020 15:45)

  ❤�❤

 • #4

  Zuster in de islam (zondag, 05 april 2020 17:26)

  Mashaalah zuster. Dankje voor je verhaal te delen. Moge Allah ons nog meer imaan en taqwa geven.

 • #5

  Salima (zondag, 05 april 2020 17:59)

  ❤❤❤

 • #6

  Ikram (woensdag, 08 april 2020 22:08)

  Wat een mooie ervaring �