Biologische kurkuma/gember thee

Biologische kurkuma/gember thee

 

Dit zal zonder twijfel binnen de kortste keren een favoriet worden. Als ik deze thee zou moeten omschrijven is het woord “zachte” thee wat in mij opkomt.  Hoe je je dit moet voorstellen? Geen idee misschien een idee om de thee zelf uit te proberen ;)

 

Waarom je deze thee gauw moet proberen?

 

Buiten het feit dat zowel gember als kurkuma ongelofelijk veel voordelen hebben voor onze gezondheid , is het ook echt een heerlijke thee. Omdat kurkuma zelf niet goed opneembaar is wordt verse zwarte peper aangeraden om dit op te lossen. Munt gebruik ik omdat ik het lekker vind en kan je uiteraard weglaten.

 

Wat heb je nodig?

 

Biologische kurkuma (ekoplaza)

Biologische gember (ekoplaza)

Verse zwarte peper (gemalen)

Muntblaadjes (optioneel)

 

Borstel de gember en kurkuma goed, ik snijd de uiteinden altijd af en schil beiden niet, kan jij wel doen als je dat wilt natuurlijk.

 

Ik draai 2-3 keer met mijn pepermolen in mijn glas, daarbij doe ik de overige ingrediënten erbij en heet water. Laat je thee zeker 5 min even staan zodat de kruiden goed intrekken.

 

Geniet van je "zachte" kop thee!

 

Liefs, 

 

Hanane  

  

Let op: deze thee wordt niet aangeraden voor mensen die bloedverdunners slikken.

Wanneer je grote hoeveelheden kurkuma of curcumine consumeert, kun je hiervan bijwerkingen ervaren.

Reactie schrijven

Commentaren: 0