Aloe vera/gember/ citroen detox

Detox your body!

 

Oftewel ontgiften van je lichaam. Hoe meer ik me erover ben gaan inlezen hoe vager het werd, want sommige mensen geloven hier dus echt niet in, omdat het lichaam slim genoeg zou zijn om zichzelf te reinigen. I agree, maar…. Enkel en alleen als je de voedingsmiddelen zou eten die je lichaam herkent en goed voor je zijn toch?  Wij eten tegenwoordig zo bewerkt dat ons lichaam overuren aan het maken is zonder resultaat want we worden dikker en dikker en vermoeider met de dag. En bovendien “van proberen kan je leren” dus waarom ook niet?

 

Ik ben in ieder geval een voorstander omdat ik een detox als zeer positief heb ervaren. Mijn allereerste ervaring is toch wel echt dat ik meteen doorhad dat mijn lichaam meteen werd "geactiveerd", mijn maag/darmen hoorde rommelen, ik me heel licht voelde, een plattere buik gedurende de dag had, vaker naar het toilet moest, dieper sliep, mijn energie hoger was dan gemiddeld.

 

Islamitisch gezien dient de heilige maand Ramadan als dé maand waarin we ons lichaam dienen te ontgiften. Echter, gaan wij eerder aan de 1001 hapjes en toetjes omdat we onszelf hebben wijsgemaakt dat we na een hele dag vasten lekker los mogen gaan als beloning. Terwijl ons lichaam gedurende het vasten keihard aan het werk is om zichzelf te reinigen/ontgiften kwakken wij er met zonsondergang heel wat bewerkte zooi in. Alsof je je auto door de carwash haalt en bij het wegrijden je een bak modder over je heen krijgt. Lekker bezig manieheus!

 

Dus een detox is voor mij een GO! Zoals alle apparaten een beurt nodig hebben heeft mijn lichaam dat ook nodig.

 

Wat gaan we doen ?

 

-     7 dagen lang elke dag op een nuchtere maag het volgende drankje maken en opdrinken; (we starten op dinsdag 10 maart)

-     Rest van de dag verantwoord eten/ geen suiker;

 

 

Benodigdheden:

3 eetlepels biologische aloe vera gel (ekoplaza)

2 eetlepels biologische gember

Sap van een biologische citroen

Lauw warm water (meer profijt) en anders kamertemperatuur water

2 eetlepels biologische pure honing (optioneel)

Ik gebruik geen honing omdat ik het echt niet lekker vind!

 

Check de volgende link voor de gebruiksaanwijzing. Zoals je leest heeft deze youtuber een andere titel omdat dit haar ervaring is, of het echt zo is? Ik heb mijn bedenkingen. De reden waarom ik dit filmpje en geen andere deel is de makkelijke gebruiksaanwijzing:

https://www.youtube.com/watch?v=K1Nkk6Q-yzE&feature=youtu.be

Ps. Gebruiksaanwijzing begint bij minuut 15.23.

 

Help je lichaam een handje en beweeg dagelijks 30 minuten opdat je er optimaal van kan profiteren! Ga bijvoorbeeld elke ochtend even lekker snelwandelen ;)

 

Zet ‘m op healthy queen, 7 dagen zijn zo voorbij.

 

Liefs,

Hanane

Reactie schrijven

Commentaren: 4
 • #1

  Najat (maandag, 09 maart 2020 08:58)

  Geweldig meid, ik ga meedoen!

 • #2

  Souad (maandag, 09 maart 2020 11:06)

  Inshaa Allah ik doe mee!

 • #3

  Saloua (vrijdag, 13 maart 2020 14:17)

  Heey Hanane, drink je dit alleen 's ochtends? Of drink je dit de hele dag door ter vervanging van maaltijden? (Ps: ik heb de video nog niet bekeken) wellicht is daar het antwoord in verwerkt.

 • #4

  Hanane (She’s Royal) (donderdag, 19 maart 2020 17:49)

  Hi Saloua,

  Echt opdrinken op een nuchtere maag voor je ontbijt/koffie.
  En nee, dit is geen maaltijdvervanger.

  Souad en najat hoe is het jullie bevallen de detox?

  Liefs van mij!