Té sociaal

 

Salam alaikom lieve Hanane.

Mijn probleem is dat ik té sociaal ben. Ik heb verschillende vrienden, maar ook heb ik nog contact met oud collega’s. Ik merk wel dat het vanuit mijn kant altijd komt. Dus ik stuur een bericht om te vragen hoe het gaat? Ik weet dus altijd hoe het met anderen gaat, maar niemand weet hoe het met mij gaat?! Subhanallah, ik probeer dan afstand te nemen en dan na maanden komt er een bericht van diegene. Ik ben echt een mensen mens. Ik houd van gezelligheid, kletsen, mijn werk en rust kan ik ook weer van genieten.  Nu heb ik ook mijn gezin en schoonfamilie en eigen familie. Schoonfamilie heb ik afstand van genomen, op mijn schoonmoeder na. Ik zie dus schoonfamilie met gelegenheden en verder niet. Ik vind het moeilijk om tegen die personen te zeggen dat ik geen behoefte heb aan contact met hun want jullie vragen niet naar mij. Ik zoek jullie altijd op. Het is echt een dilemma, zo ook dus met zogenaamde vrienden. Als er iemand ziek is blijf ik naar die persoon vragen maar omgekeerd niet. Ik merk dat ik er boos om kan worden en dit op mijn gezin afreageer. Ik wil een manier vinden om het makkelijk los te laten en dat het mij niks doet. Wat zou jij doen?

Reactie schrijven

Commentaren: 4
 • #1

  Anoniem (woensdag, 12 februari 2020 13:01)

  Ik begrijp niet zo goed wat het probleem is.... wie niet om jou vraagt daar vraag jij niet om that’a it. Onnodig om jezelf hierover gek te gaan maken. Niemand is verplicht om naar een ander te vragen, aan de andere kant iedereen heeft het zo druk met z’n shizzle dat je er gewoon niet aan toekomt om naar een ander te vragen. Denk aan jezelf, zet je zelf op nummer 1, heb je behoefte dat iemand naar je vraagt... wees dan zelf degene die naar jezelf vraagt. Je moet ff de knop om zetten en je losmaken van negatief en zielig zitten denken dat je te lief en te sociaal bent. Begrijp me niet verkeerd absoluut niets mis mee, ben zelf ook enorm sociaal. maar zet altijd een punt na mn sociale gedrag, daarmee bedoel ik, ik verwacht dan niet dat diegene in ene voor mn deur staat om sociaal terug te zijn.
  Je bent alleen geboren en zal ook alleen overlijden.

  Dikke kus en vraag om jezelf�

 • #2

  Salima (woensdag, 12 februari 2020 17:27)

  Salaam.

  Fijn dat jij wel altijd aan andere denkt. Maar kies dan vrienden uit die dat ook doen bij jou. Op het moment en dat is nu het geval dat het niet wederzijds is moet je afstand nemen. Leg dan de focus op je gezin. Zij hebben er ook niks aan dat jij dingen op ze af reageert. Uiteindelijk is je gezin toch je nummer 1 ( even los van ouders natuurlijk). Als iemand de investering niet waard is moet je daar vooral je tijd niet aan verspillen.

  Succes en groet salima

 • #3

  Medemens (woensdag, 12 februari 2020 19:47)

  Hey lief mens,
  Wat jij opgeschreven hebt heb ik ook precies hetzelfde, het is net alsof je me een spiegel voorhoudt, ik heb dezelfde struggles en gedachtes en ervaringen, wat ik de afgelopen jaren heb meegemaakt is dat je aan zelf reflectie moet doen, elke dag weer en hieruit het positieve proberen te halen zodat je er steeds beter mee om zult gaan, stel jezelf prioriteiten, op de eerste plek jezelf, want uiteindelijk moet jij je goed voelen. Daarna je gezin en familie (ouders) en daarna komt de rest wanneer jij er tijd voor hebt en je erbij goed voelt zonder iets terug te verwachten, dit zou het iets dragelijker moet maken met de gedachte dat jij een goede daad verricht omdat je silat arahim verricht wat heel erg waardevol is in de islam je verbreekt (familie) contacten niet en ik denk dat een goede eigenschap is zolang jij er zelf niet aan onderdoor gaat. Sociaal zijn is goed maar alles heeft zijn grenzen, dus stel jouw grenzen en ik hoop dat je dan iets meer rust zult vinden. Verder adviseer ik je te praten veel te praten met iemand die je goed kent en goed begrijpt dit kan enorm helpen, en nog een andere tip; niet iedereen is hetzelfde of denkt op dezelfde manier als jij dus verwacht ook nooit de zelfde reactie van de gene.

  Succes en liefs!

 • #4

  Oumaima (donderdag, 13 februari 2020 12:38)

  Dit is zo herkenbaar SobhanaAllah, het is net alsof ik mijn eigen verhaal lees.
  Het enige wat ik hieraan kan toevoegen, is dat bij alles wat je doet, je altijd stil moet blijven staan bij jouw niya. De Islam leert ons prachtige en waardevolle eigenschappen, zoals goed gedrag en goede aglaaq. Als we alles fi sabilillah doen, dan worden wij daarvoor beloond. Probeer hier altijd aan te denken, want dit is het enige wat telt. Wij hebben niks aan de tevredenheid of dank van de mensen, als Allah maar tevreden over ons is. En uiteindelijk zijn al onze daden voor onszelf, wij moeten onze weegschaal vullen met goede daden.
  Dus zolang je er zelf niet aan onder door gaat, en je jouw gezin op nr 1 blijft zetten, gewoon die goede en sociale medemens blijven!!! Nooit vergeten waar je het allemaal voor doet. We kunnen een voorbeeld nemen aan onze geliefde Profeet Mohammed, vrede zij met hem, hij was zo goed naar alle mensen, zelfs tegen zijn vijanden.
  Veel sterkte. En moge Allah jou belonen voor jouw goede intenties.