Hummus (verbeterd recept)

 

 

Wat heb je nodig?

 

Blikje kikkererwten 400 gram (verse kikkererwten geweekt in water is vele malen gezonder)

Komijnpoeder (1 dessertlepel ong)

Keltisch zeezout (dessertlepel)

Knoflook (1 teentje)

Tahin (sesampasta 1/2 cup)

Citroensap van 1 citroen

Olijfolie (2 eetlepels ongeveer)

Water

 

Doe de helft van je afgespoelde kikkererwten in een blender samen met de tahin en mix dit goed samen. Erna doe je de kruiden (komijn en zout), citroensap, knoflook, olijfolie en overige helft van de kikkererwten bij en mix je alles goed door. Proef tussendoor of je hummus de gewenste smaak heeft, en voeg eventueel nog wat extra kruiden toe. Als je gewenste smaak bereikt is, gaan we nu over op het laatste onderdeel. Voeg steeds een klein beetje water toe aan je hummus en blend dit samen tot je de gewenste gladheid hebt bereikt. 

 

Varieer door bijvoorbeeld koriander aan je hummus toe te voegen, of sambal/cayennepeper om je hummus pittiger te maken. De hummus kan je in een voorraadbakje in de koelkast bewaren.

 

Ps. Indien je het gemist hebt, ik doe alles op gevoel, meet niks af. Dus neem aub  niet alles letterlijk maar laat je tong je leiden in het maken van de beste keuzes.

 

Eet smakelijk en bsaha oraha!

 

Liefs Hanane

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Sam (dinsdag, 14 juli 2020 21:48)

    Thnx for sharing�