Gehaktballen ovenschotel

 

 

Dit recept heb ik van een vriendin van mij gekregen echter heb ik enkele dingen aangepast om de kooktijd te verminderen:)

 

 

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

 

1 kilo kalfsgehakt

1 zakje hamburger kruiden

1 zakje gehakt kruiden met uitjes

1 eetlepel meel (gezondere opties wortel/amandelmeel/wortel en of ei)

1 teentje knoflook (fijngeperst)

Snufje zwarte peper

2/3 pakjes Tomatensaus (frito) van Heinz

Spinazie a la creme 250 gram

150 gram creme fraiche

Geraspte kaas

Basmati rijst

vermicelli

ghee of roomboter

olijfolie

keltisch zeezout

 

Mix je gehakt met alle kruiden inclusief de bloem, en knoflook goed door elkaar en maak er dan gelijke balletjes van.  Bak deze even enkele minuten aan in een wokpan met wat olijfolie en een deksel.  Als de gehaktballen zo goed als gaar zijn doe je er de spinazie roomblokjes en tomatensaus bij. De boel eventjes laten koken en proeven op smaak. (zout/peper indien nodig). Verwarm de oven intussen op 180 graden.

Doe je gehaktballen saus in een ruime ovenschaal en doe er de creme fraiche bij, dit verdeel je over je schaal en dan mix je dit langzaam met je saus. Laat je ovenschotel voor ongeveer 25 minuten in het midden van je oven doorkoken.  Intussen kan je je rijst* koken. Haal je ovenschotel er de laatste 5 minuten uit, strooi er wat geraspte kaas overheen en laat dit nog enkele minuten in de oven smelten.

 

*Rijst maken in nog geen 20 min

Zet ruim water op de kook (maximale van je waterkoker), en zet je pan op het vuur. Je pan moet goed warm worden voordat je de vermicelli erin doet. Bak je vermicelli enkele minuten in olijfolie totdat ze mooi bruin zijn. Erna doe je er de rijst bij en roer je dit even goed door, dit is het moment dat ik er een blokje roomboter en of ghee bijdoe en wat zout (keltisch zeezout zó lekker, tip!). Je waterkoker is klaar, dit is het moment dat je je water bij de rijst doet, let op het gaat heel erg sissen en er komt veel damp vanaf dus even je wimpers aan de kant zetten hiervoor :p. Mijn tip om je rijst zo snel mogelijk gaar te koken is dat je er royaal water bij doet, middelhoog vuur en de rijst continu blijft roeren tot het vocht bijna helemaal verdampt is, zodra je ziet dat er nog een klein beetje vocht over is, draai je het vuur helemaal terug naar de allerlaatste stand, deksel op de pan en zeker 15 min niet aankomen. Erna even je rijst roeren en weer deksel erop voor 5 minuten. Proef en beoordeel je rijst. Afhankelijk van de hoeveelheid rijst kan je kooktijd uiteraard variëren. 

 

Tip: heerlijk bij dit gerecht een frisse salade van sla, komkommer en tomaat.

 

Eet smakelijk, bsaha oraha!

 

Liefs Hanane

Reactie schrijven

Commentaren: 2
 • #1

  Amina.j⚜️ (woensdag, 30 september 2020 13:05)

  Hi, ik ben echt alles behalve dol op kaas,
  Maar door jou kooksnaps wil ik het toch een keertje maken voor mijn moeder. Je lijkt me een oprechte prachtige en een lieve dame met een goed hard. Ik zag dat je net getrouwd bent!! Dus Allah y kameel blkhirrrr❤️❤️❤️❤️❤️

 • #2

  HananeShe's Royal (woensdag, 30 september 2020 20:22)

  Hi Amina!
  Wat leuk, ik ben echt benieuwd wat je ervan vindt en met name je moeder. Ps de kaas kan je ook weglaten als je daar niet van bent he?

  Dank voor je lieve woorden, waardeer ik enorm <3
  Ps. niet ik ben onlangs getrouwd hoor :p, mijn zusje, maar ameen op je dua. Moge Allah swt je verblijden ameen <3

  Veel liefs Hanane