Vriendschapsbreuk

Je hebt jaren een vriendin gehad waar je lief en leed mee hebt gedeeld. Jullie spraken elkaar bijna dagelijks en dit voor heel veel jaren. Van de een op de andere dag is jullie vriendschap niet meer hetzelfde omdat jullie een meningsverschil hadden. Dit escaleert zo erg dat jullie alle opgekropte irritaties uiten en op een hele nare manier uit elkaar gaan. Wie had dat gedacht dat een jarenlange vriendschap zo zou eindigen?

Maar nu komt het: 2 jaar na jullie ruzie krijg je te horen van een gezamenlijke oude vriendin dat de vader van je oude vriendin is overleden.

Wat zou je doen? En onderbouw waarom.

Reactie schrijven

Commentaren: 14
 • #1

  Salima (maandag, 03 februari 2020 16:54)

  Natuurlijk gaan. Ten eerste om haar toch te steunen in deze moeilijke tijd en ten 2de je was niet voor niets beste vriendinnen. Als dit je niks doet betekend dat de vriendschap toen der tijd eigenlijk al niks voor je betekende.
  En als laatste misschien is dit de sabab dat jullie weer herenigd worden.

 • #2

  Ouaffa (maandag, 03 februari 2020 17:01)

  Tuurlijk, zou meteen die richting opgaan! Iemand die je dierbaar is, zal voor altijd in je hart blijven! Al ging je uit elkaar met hevige ruzie! In zo moeilijke tijd wil je der steunen ruzie of geen ruzie.


  P.s. Hanane je hebt een hart van goud! Volg je al een tijd op snap!!

  Gr

 • #3

  Fatima (maandag, 03 februari 2020 18:24)

  Ik zou ook zeker gaan. Misschien is dit wel een sebab om de vriendschap weer op te pakken. En natuurlijk om haar te steunen in die moeilijke periode

 • #4

  Fatima (maandag, 03 februari 2020 18:34)

  Door het verrichten van een goede daad ga je niet dood....

 • #5

  Ikram (maandag, 03 februari 2020 19:11)

  Uiteraard gaan!!
  Hoewel het misschien onuitgesproken is, zal er toch altijd een verbond bestaan. In moeilijke tijden is het fijn dat er iemand is die je begrijpt zonder teveel te zeggen.

 • #6

  Safia (maandag, 03 februari 2020 19:26)

  Ik zou zeker gaan. En vragen of zij mij hulp nodig heeft.

 • #7

  Rasida (maandag, 03 februari 2020 21:17)

  Zeker gaan. Op zulke belangerijke momenten laat je alles links liggen, wat er ook gebeurd was. Een moment van grote vreugde en verdriet zijn de momenten die je bij blijven. Die kleine gebeurtenissen doet er dan niet toe.

 • #8

  Esmaa (maandag, 03 februari 2020 22:12)

  Heeft Allah subhana ta3ala niet gezegd dat de betere persoon degene is die de eerste stap zet en vergeeft ongeacht al dan wel of niet degene was die destijds fout zat. De vergever is de beste onder ons hellemaal als je niet eens fout zat.

 • #9

  Ek (maandag, 03 februari 2020 22:20)

  Ik zou gewoon zijn gegaan.
  Los van het feit ruzie of geen ruzie ik kijk naar wat onze religie voorschrijft.

  De wil en wet van Allah is groter dan mijn ego dus die zet ik meteen opzij en ik zal proberen bij te staan zonder iets terug verwachten omdat ik het omwille Allah doe krijg ik daar al rust door.

  En als ik er nou een goede daad aan over hou is dat gelijk ook mooi meegenomen - en de vriendschap dat hangt af van de mektab

 • #10

  Mina (maandag, 03 februari 2020 23:28)

  Ik zou meteen naar haar toegaan, Ik zie dit als een verplichting en het minste wat je kunt doen op dat moment, bloeit er daarna weer een nieuwe vriendschap prima, zo niet ook prima.

  P.s. Ik volg je al een lange tijd op snap, heerlijk om naar te kijken zoveel positiviteit, moge Allah jou en je gezin beschermen..

 • #11

  Enesa (maandag, 03 februari 2020 23:54)

  Dit heb ik precies met mijn beste vriendin meegemaakt, grote ruzie om niks, alhamdoelillah leven haar beide ouders nog, maar mocht er iets gebeuren dan ben ik zeker de eerste die er voor haar zal zijn, hoewel ik wel bang zou zijn voor haar reactie, maar Alles omwillen van Allah swt

 • #12

  Samia (dinsdag, 04 februari 2020 00:03)

  Ik zou gaan en haar steun.

 • #13

  K. (dinsdag, 04 februari 2020 08:22)

  Ik heb dit ook meegemaakt, op een nare manier uit elkaar gegaan (roddels) met mijn beste vriendin. Dat dacht ik achteraf gezien maar achteraf was ik blind. Ik zou eerlijk gezegd niet zo snel gaan condoleren, puur omdat er te veel gebeurd is. Wel zou ik haar een berichtje toesturen maar meer dan dat ook niet, denk ik. Ik ben verder gegaan met mijn leven en soms is uit elkaar gaan de allerbeste keuze..

 • #14

  Anoniem (dinsdag, 04 februari 2020 10:06)

  Je bent alleen geboren en gaat ook alleen dood niet teveel zitten met een vriendschap die niet meer is wat het ooit was. Aan alles komt een eind. Bij een overlijden dien je (vind ik) wel langs te moeten gaan om te condoleren. Maar je hoeft je niet druk te gaan lopen maken om een vriendschap, eigenlijk vind ik dat je je om niets moet druk maken. Dit is het leven met een heleboel ups en een heleboel downs... ✌�Peace up