Hoe verlicht je een migraine aanval?

 

Zoals vele van jullie weten kamp ik al jaren met migraine, lees vanaf dat ik 11 jaar was. Als kind naar de huisarts geweest en ik herinner het me echt nog heel goed hoe hij mij vertelde dat ik een paracetamol moest drinken als ik de hoofdpijn voelde opkomen, zo eigenwijs als ik was vroeg ik “en als 1 paracetamol niet werkt?” zijn antwoord was “dan drink je er nog 1 en nog 1 en nog 1 tot maximaal 6 per dag”. Ik dacht toen echt “dikke doeiii” maar zei gewoon netjes “oke dokter”. Ik had destijds moeite met 1 paracetamol laat staan 6!

Hoe ouder ik werd hoe meer aanvallen ik kreeg. Na heel veel geprobeerd te hebben begreep ik hoe mijn lichaam werkte en wist ik dat ik een andere weg moest inslaan. Want paracetamol en ibuprofen werkte niet meer.

 

De allereerste tip die ik jullie uit ervaring kan geven is; Hijama.

 

Tijdens een Hijama behandeling worden er dode bloedcellen en toxines verwijdert uit het cardiovasculaire systeem. Op deze wijze hef je blokkades op in het lichaam die de klachten veroorzaken. Een Hijama-behandeling bevordert bloedsomloop in het gehele lichaam, maar vooral naar de behandelde plekken. De aanvoer van vers bloed, brengt de genezing met zich mee.

Het is natuurlijk beter om Hijama preventief te doen. Maar mocht er al schade zijn dan heeft onze profeet صلى الله عليه وسلم aangegeven dat deze therapie (met de wil van Allah, en Hij is de werkelijke Genezer) een genezing is voor allerlei kwalen. Hijama heeft in sha Allah een genezende werking voor vele klachten.

Ibn ‘Abbaas heeft overgeleverd dat de Profeet صلى الله عليه وسلم zei: “Genezing zit in 3 zaken; in de insnijding (snee) van degene die Hijama verricht, in het drinken van honing en in het brandmerken met vuur, maar ik verbied mijn Ummah het brandmerken.”
(Al Boekhaarie 5356)

Op gezag van Abu Hurairah is overgeleverd dat de boodschapper صلى الله عليه وسلم zei: "Als je Hijama ondergaat op de 17de, 19de of de 21de dag (van de islamitische kalender) dan zal het een genezing zijn voor iedere ziekte."
(Saheeh Sunan Abi Dawud (3861)

 

Hijama is met de wil van Allah een genezing voor de volgende klachten:

 • Migraine
 • Stress
 • Depressie
 • Rugklachten
 • Onvruchtbaarheid
 • Diabetes (suikerziekte)
 • Jicht
 • Reuma
 • Allergie
 • Hoge bloeddruk
 • Astma
 • Slapeloosheid
 • Stoppen met roken
 • Sihr & boze oog
 • en nog veel meer

Bronvermelding: klik hier

 

Wekelijks had ik een aanval dus je begrijpt dat de nood hoog was om hier iets mee te doen toch? Ik maakte een afspraak bij Hijama Hanane (Al Haneen op facebook) in Utrecht op advies van anderen. Voor iemand die bang is voor de tandarts begrijp je wel dat dit ook een achtbaan aan emoties voor me was, maar het viel echt reuze mee want eindstand voelde het enorm ontspannen aan. De dag na de behandeling heb je wel het gevoel dat je bent aangereden door een vrachtwagen (je lichaam is keihard aan het werk geweest en nog steeds). En de dagen erna voel je je energiek en fijner. Na mijn allereerste behandeling zijn mijn migraine aanvallen 3 maanden weggebleven. Heb ik je aandacht? 3 MAANDEN LANG HAD IK GEEN GEBONK OF PIJN IN MIJN HOOFD! Ik wist niet wat me overkwam en was enorm onder de indruk! Exact na 3 maanden kreeg ik onverwacht bezoek van een heftige migraine aanval. Ik whatsappte met Hanane (de hijama therapeute) en zij adviseerde mij om elke 3 maanden langs te komen voor een behandeling.  Dit lukt mij niet altijd maar ik probeer het echt wel. Ook bleek mijn magnesium aan de lage kant te zijn waardoor ik niet enkel magnesium spray ben gaan gebruiken maar ook magnesium tauraat (op advies van Hanane ook). Ik merkte dat de aanvallen weer wegbleven:)  Na een tijdje begon ik maandelijks last van migraine te krijgen en dit bleek de hormonale variante te zijn (heftiger dan de gemiddelde aanvallen) kort voor mijn menstruatie, soort van aankondiging. Toen ben ik begonnen door Rokya te luisteren (dit zijn enkele versen uit de koran die gericht zijn om pijn te verlichten en dus erg krachtig zijn). Ik knoopte een sjaal (uiteraard een She’s Royal want ziek zijn doen we ook in stijl :p) strak om mijn hoofd en luisterde naar de versen die ik onder mijn kussen liet afspelen op mijn telefoon en ohja licht uit! . De rokya sessie duurt 12 minuten dus ik liet het 2x afspelen en luisterde aandachtig naar de versen. Op deze manier ben je afgeleid van de pijn en zeg je de versen zelf op waardoor het voor mijn gevoel beter werkt ofzo!? Na 2x val je geheid in slaap en nadat je wakker wordt merk je dat je aanval aanzienlijk vermindert is en vooral dragelijk wordt. Hierna drink ik altijd verse gemberthee/appelazijn water/ koffie uiteraard zonder suiker en water. Ook eet ik vaak dan een volkoren boterham met 100% pindakaas en sambal en of cayennepeper. Omdat ik ooit heb gelezen dat pittig eten (met mate) je hoofdpijn vermindert. 

 

Begrijp me niet verkeerd, 2 dagen een aanval was goed te doen in een maand tijd, maar toch wilde ik perse mijn lichaam een handje helpen om dit te verminderen. Ik las me in over hormonale migraine en las eigenlijk dat je daar weinig aan kan doen op gezond eten na en van de suikers afblijven en dat deed ik al gek genoeg. Toeval bestaat niet toen ik een video doorgestuurd kreeg van mijn moeder (lauw warm water) en ik deze video opende. Ik open niet alle doorstuur video’s die ik doorgestuurd krijgen want een gemiddelde video duurt eventjes 15-20 min! Sorry not sorry.. maar deze video opende ik dus wel. Ik begreep al meteen dat de geleerde in dit filmpje vertelde dat het drinken van 640ml warm water op een nuchtere maag je van heel veel ziektes en aandoeningen kon genezen. Ik had niks te verliezen en een nieuwe handeling werd al snel een dagelijkse gewoonte. Ik voelde me goed, at gezond, zat lekker in mijn vel, had genoeg energie en deed mijn ding. Totdat ik op een dag menstrueerde ZONDER MIGRAINE AANVAL VOORAF! Ik begreep er niks van, de aanval bleef uit en ik kon op dat moment niet achterhalen waardoor dat kwam en wilde niet te snel juichen. Hup maand twee en weer menstrueerde ik ZONDER AANVAL! Ik moest en zou erachter komen wat ik anders deed in de laatste 8 weken waardoor mijn migraine aanvallen uit bleven en ja hoor toen ging er een lichtje branden.. lauw warm water!

 

 

Zoals je gelezen hebt is het niet een 1-2-3 stappenplan maar veel meer dan dat. Alles wat je doet omwille van je gezondheid zal je lichaam en jij van profiteren. Begrijp je nu waar ik de motivatie vandaan haal om dagelijks te investeren in mezelf? Ik begrijp mijn lichaam met de dag beter en luister aandachtig naar wat mijn lichaam zegt. Natuurlijk zijn er dagen dat mijn motivatie ver te zoeken is en dat ik soms mijn dag start met een heerlijk bakkie koffie ipv warm water. En natuurlijk cheat ik ook soms langer dan gewenst en dat is allemaal oke, we zijn mensen en hoeven niet perfect te zijn. Zolang we de focus maar niet vergeten en weten wat we moeten doen als ons lichaam hierom vraagt. Een migraine aanval zal me geheid nog vaak genoeg onverwacht bezoeken en dat is prima het fijne is dat ik nu wel weet wat ik moet doen om mijn lichaam een handje te helpen indien dit nodig is.

Reactie schrijven

Commentaren: 0