Barbecue kippetjes

Wat heb je nodig?

 

Kipborrelhapjes

1 ui

1 of 2 barbecue sauzen (deze of deze bijv)

Kipkruiden

Knoflookpoeder

Uienpoeder

Zwarte peper

Ketjap (optie)

 

Zoals ik jullie vaker heb verteld, kan ik vandaag mijn kippetjes zo kruiden en de week erop weer heel anders. Ik heb me hier nooit aan gestoord, dus dit recept kan afwijken van een eerder gedeeld recept op mijn snapchat. Sorry ik doe het echt niet expres!

 

Laten we beginnen!

 

Kook de (gewassen) kippetjes eerst in een pan met kokend water met een in stukken gesneden ui totdat ze gaar zijn (max 25 minuten).

Nadat de kippetjes gekookt zijn, doe je deze in een ovenschaal met alle kip- en overige kruiden, royaal barbecue saus en een scheutje ketjap. Prik de kippetjes in met een vork en mix de saus goed door.

Grill de kippetjes voor 10-15 min in de oven op de grillstand op 200 graden en draai de kippetjes halverwege de tijd even om.

Na 20 minuten haal je de kippetjes eruit en laat je deze afkoelen. En nou komt het, wil je echt heerlijke kippetjes dan moet je deze een dag van te voren maken, zodat de saus en de kruiden erg goed intrekken. Dag erna opwarmen in een wokpan en je kan je bestek weglaten want deze kipvleugels eet je met je handen ;)

 

Ps. De kookvocht waarin je de kippetjes hebt gekookt is ideaal voor een heerlijke soep.

Wil je pittige kippetjes, voeg dan wat sambal en of cayennepeper toe yum ;)

 

Bsaha, eet smakeijk en geniet vooral!

 

Liefs Hanane

Reactie schrijven

Commentaren: 0