
Kikkererwten salade
Benodigdheden:
Kikkererwten (vers) of uit blik
Rode kool
Komkommer
Tomaten
Jonge bladsla met rucola (of sla naar keuze)
Blikje tonijn
Geroosterde pijnboompitten
Dressing:
1 eetlepel mayonaise
knoflookpoeder
keltisch zeezout
Zwarte peper
Snufje kerriepoeder
Citroensap (enkele druppels)
Verdunnen met water (dressing moet vloeibaar zijn)
Voor ik deze heerlijke salade deel is het je vast opgevallen dat ik ingrediënten niet afweeg in de keuken, nooit niet eigenlijk. Ik vind het veel leuker om te “rommelen” want zo ontdek je nieuwe smaken die je waarschijnlijk niet eerder kende. Koken is voor mij spelen op gevoel dat maakt het juist zo leuk. Ik zou zeggen “give it a try” en laat de exacte afmetingen over voor je baksels ;)
Terug naar de salade want daarvoor ben je hier! Je wast alle ingrediënten en snijd deze iets fijner dan je gewend bent. Voeg je bladsla als laatste toe want je zal zien dat je niet zoveel nodig hebt omdat je salade uit veel groenten bestaat, lekker bezig!
De dressing is een mini uitdaging, want je tong zal je leiden naar de juiste smaak. Tip; wees voorzichtig met de kerriepoeder, je hebt echt niet veel nodig. Ik kies er onbewust voor om de dressing over de salade te doen de laatste tijd ipv er doorheen. Genieten is het sowieso ;)
Eet smakelijk!
Liefs,
Hanane❤
Reactie schrijven