Sappige hamburgers

Sappige hamburgers (4 stuks)

 

500 gram rundergehakt

Keltisch zeezout

Barbecue grill kruiden of kruiden naar wens

 

Burgersaus:

Ketchup, mayonaise & grove mosterd mixen

 

Toppings:

Cheddarkaas, fijne ijsbergsla, gekaramaliseerde ui (zonder suiker!) en tomaten (groente naar wens)

 

Rundergehakt verdelen in 4 balletjes en dan lichtjes aandrukken niet te hard (geen idee waarom maar het werkt wel!), druk je vinger in het midden van de burger (net als een donut maar dan geen gat enkel drukken). Doe nu de kruiden op 1 kant van je burger en bak deze rustig af op een middelhoog vuurtje.

Intussen snijd je de groenten en de sesambollen open (optie), maak de burgersaus zonder afmetingen, ga lekker roeren kan niet misgaan! (Ben je een stresskip houd dan de afmeting aan 1 eetlepel mayo/ketchup en een theelepel mosterd. Hoe meer saus hoe vaker je dit moet verdubbelen).

 Na enkele minuten draai je je burger om en kruid je ook deze kant weer.

Let op: Laat je burger met rust! Als je je burger gaat platdrukken loopt het sap weg en eindig je met een broodje karton! Laatste 2 minuten een plakje cheddar kaas erop en je Michelin ster is binnen jawel ;)

   Smeer je bolletje aan beide kanten royaal in met je sausje, ijsbergsla erop, burger met gesmolten kaas, andere kant je groenten en smullen maar!

Ps. Ik had cayennepeper op mijn cheddarkaas gestrooid zodat mijn bloedsuikerspiegel meteen geactiveerd wordt ;)

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Karina (donderdag, 07 november 2019 17:25)

    Dit ziet er zoooo heerlijk uit!